Evenimentul Zilei > International > Noua lege promulgată de Joe Biden. Scopul este de a relansa producția de semiconductori
Noua lege promulgată de Joe Biden. Scopul este de a relansa producția de semiconductori

Noua lege promulgată de Joe Biden. Scopul este de a relansa producția de semiconductori

Joe Biden a promulgat o lege care deblochează subvenţii de 52 de miliarde de dolari pentru relansarea producţiei de semiconductori. Președintele SUA a declarat că acest lucru va fi un plus pentru economie.

Joe Biden a promulgat marţi o lege care deblochează subvenţii de 52 de miliarde de dolari pentru relansarea producţiei de semiconductori în SUA. Investiția este pentru a ajuta SUA să câştige „competiţia economică în secolul al XXI-lea”. Aceasta include zeci de miliarde de dolari pentru cercetare şi dezvoltare.

Trecerea acestei legi reprezintă pentru Joe Biden o victorie și un mare ajutor pentru viitoarele alegeri.

Legea „va diminua costurile vieţii cotidiene, va crea locuri de muncă în industrie bine plătite în ţară şi va consolida locul de lider al SUA în industria viitorului”, a comentat el într-un comunicat după votul din Congres.

Cererea de semiconductori a explodat în timpul pandemiei, provocând penurii mondiale încă exacerbate de închiderea uzinelor chinezeşti din cauza recrudescenţei epidemiei de COVID-19.

SUA, al căror rol în producţia mondială a scăzut considerabil în fata Asiei, au avut de suferit din cauza acestor penurii. Acest lucru a încetinit producţia de maşini noi anul trecut și a crescut prețurile automobilelor.

Noi detalii despre sănătatea lui Joe Biden. Cum se simte președintele american
Sursa: Facebook/ Joe Biden

Victorie pentru Joe Biden

Ieri, Joe Biden a obținut și o primă victorie, în fața republicanilor, înainte de alegerile parțiale care urmează în câteva luni. Senatul SUA a adoptat planul propus de Casa Albă pentru investiții în climă și sănătate, în valoare de 430 de miliarde de dolari. Urmează un vot în Camera Reprezentanților pentru ca documentul să intre în vigoare. 258 de miliarde de dolari sunt în joc.

„Drumul a fost lung, dificil şi sinuos”, a declarat liderul democrat al Senatului Chuck Schumer, înaintea votului. Măsura prevede investiții de 370 de miliarde de dolari pentru reducerea cu 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră, până în 2030. Este cea mai mare investiție în protejarea climei inițiată în Statele Unite. Prin această reformă, un cetățean american va primi până la 7.500 de dolari credite fiscale pentru achiziţionarea unei maşini electrice. Instalarea de panouri solare pe acoperiș va fi subvenționată de stat în proporţie de 30%, potrivit Agerpress.