Femeia, soția unui preot din București, a fost internată în stare gravă la spitalul Județean de Urgență Constanța în cursul zilei de joi, 26 iulie, împreună cu fetița pe care o născuse la un spital privat. Cazul a fost adus în atenția publică, ieri, pe rețelele de socializare. Mama, care are doi copii născuți prin operație cezariană, ar fi vrut să îl nască pe al treilea, în apă, la un spital privat din Constanța însă, din cauza complicațiilor, imediat după naștere, starea celor doi s-a înrăutățit.

Echipele medicale ale spitalului privat au cerut ajutorul Spitalului Județean Constanța care dispune de toate echipamentele pentru intervenții în caz de urgență la naștere. Directorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă, a confirmat, astăzi, că mama și născutul au fost internați, în 26 iulie, însă, micuța ar fi fost născută prin cezariană iar scorul Apgar primit la naștere a fost 1, înseamnând o stare foarte gravă. Bebelușul a decedat duminică. ”În ceea ce o privește pe mămică, aceasta se află în continuare internată în stare critică în Secția de Terapie Intensivă”,a precizat doctoral Bogdan Obadă. Spitalul privat a transmis că va trimite un comunicat de presă. 

Clinica privată din Constanța este aceeași în care, în acest an, s-a confruntata cu alte două cazuri dramatice. În data de 24 ianuarie, o femeie de 34 de ani, din Slobozia a murit la Județean, pe masa de operație, în ciuda eforturilor dramatice ale medicilor. Iar în data de 2 februarie, un bebeluș născut cu probleme de respirație, transferat de la spitalul privat la Spitalul Județean a murit după un stop cardio respirator. Ministerul Sănătății a dispus, atunci, trimiterea unui control pentru a verifica dacă autorizarea spitalului privat este în standarde. După verificări, potrivit declarației ministrului Sorina Pintea, “nu a fost culpă medicală.”

 

Te-ar putea interesa și: