Evenimentul Zilei > Actualitate > Nou episod brutal, cu Poliția în prim-plan! Filmările care au revoltat România
Nou episod brutal, cu Poliția în prim-plan! Filmările care au revoltat România

Nou episod brutal, cu Poliția în prim-plan! Filmările care au revoltat România

Intervenția agresivă a unor polițiști din Reșița a devenit virală pe internet. Imaginile au iscat controverse, în contextul în care oamenii legi au folosit aceeași manevră de imobilizare ca în cazul decesului americanului George Floyd.

În imaginile cu pricina se poate observa cum autoritățile încearcă să pună la pământ și să imobilizeze un bărbat. Scenele controversate se petrec în orașul Reşiţa, iar în timp de polițiștii încearcă să îl imobilizeze, bărbatul se chinuia să explice că nu a făcut nimic. De asemenea, şi martorii evenimentului încearcă să explice oamenilor legii că bărbatul nu a făcut nimic ilegal.

O situație similar s-a produs și într-o localitate din Tulcea, unde mai multi oameni ai legii au trântit la pământ și lovit un bărbat. Căruțașul a fost întins pe pământ, în spatele mașinii de Politie, iar un jandarm, căruia i se spune Domnu’ George, îi aplică mai multe lovituri cu piciorul în zona coastelor.

Ba mai mult, polițistul devine violent şi îl lovește cu pumnul în spate pe bărbatul imobilizat, și îi adresează jigniri când acesta încearcă să stea în genunchi şi strigă să rămână jos, transmite RTV.

Într-o altă filmare, bărbatul agresat a ajuns pe mijlocul drumului şi pare că nu ştie ce se întâmplă cu el.

În Statele Unite ale Americii un bărbat de culoare a murit în urma intervenţiei unui poliţist alb, care l-a imobilizat cu genunchiul pe gât timp de aproximativ nouă minute. Ulterior, bărbatul a decedat, iar în SUA au urmat sute de proteste.

George Floyd a decedat în timpul arestării sale din Minneapolis, în nordul SUA, după ce a fost suspectat de utilizarea unei bancnote false de 20 de dolari şi agresat de un poliţist alb. Înregistrările incidentului au arătat modul cum agentul alb l-a menţinut placat la sol, stând cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

Toţi cei patru poliţişti implicaţi în moartea lui George Floyd sunt acuzaţi de omor şi complicitate la omor. Procurorul care anchetează moartea lui George Floyd la Minneapolis (nordul SUA) a modificat încadrarea faptelor în omor voluntar, inculpându-l de „crimă fără premeditare” pe poliţistul care l-a asfixiat pe afro-americanul de 46 de ani şi de complicitate pe ceilalţi trei agenţi de poliţie prezenţi, a anunţat miercuri senatoarea democrată de Minnesota, Amy Klobuchar, scrie AFP.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.