Evenimentul Zilei > Social > Nottara se redeschide! „Bulinari”, poftiți la teatru!
Nottara se redeschide! „Bulinari”, poftiți la teatru!

Nottara se redeschide! „Bulinari”, poftiți la teatru!

Mai aveți insigna cu bulină roșie? Duminică puteți intra la preț redus la spectacolul „Trei nopți cu Madox”, dedicat celor care au susținut actorii în perioada de bejenie

Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara, ne-a declarat, ieri, că „se fac ultimele pregătiri. Totul arată frumos, am pus scaunele cele noi, pe care le luasem încă de anult-recut, dar nu am mai avut ocazia să le folosim. Piesa de duminică este pentru cei care au fost alături de noi, iar întoarcerea oficială va fi odată cu deschiderea Festivalul Internațional de Teatru – FEST(IN) pe Bulevard, din 10-22 octombrie. Între timp vom face repetiții, vom așeza decorurile”, a mai spus, emoționată și fericită Marinela Țepuș. Actorii se vor reobișnui cu propria „casă”.


Distribuție

„Trei nopţi cu Madox”, de Matei Vişniec, se va juca începând cu ora 19:30, la SalaGeorge Constantin”, cu o distribuţie de zile mari”, anunță Teatrul Nottara. Actorii Alexandru Jitea, Ion Grosu, Paul Chiribuță, Victoria Cociaş, Ion Haiduc, Iulian Burciu, Lucian Bârsan, Iulian Cuza, Veliko Velikov vor reinaugura Teatrul.

Insigna

Cei care au fost la un spectacol al teatrului, în perioada de exil, au primit o insignă roşie, rotundă, o „bulină”. „Pentru că noi nu mai avem bulină roșie, vrem să scăpați și dvs. de ea”. De fapt, prietenii teatrului pot cumpăra două bilete la preț de unu.

După închiderea sediului, echipa Nottara a continuat să susțină reprezentații, fiind găzduită de diferite instituții de cultură din Capitală, printre care Palatul Cotroceni, Cercul Militar Național, Teatrul de Comedie și Teatrul Bulandra. Aceste schimbări au însemnat scăderi drastice în ceea ce privește veniturile teatrului.


Reevaluarea riscului seismic

Oficial, echipa Nottara se întoarce în sediul de pe Magheru, pe 10 octombrie, în prima zi a evenimentului FestIn pe Bulevard. Pe 23 noiembrie 2015, Teatrul Nottara și-a suspendat activitatea. Sediul, construit în 1946, a fost clasat în clasa I de risc seismic și a fost închis. După reevaluare, (ale cărei rezultate au fost făcute publice în vară) ce a inclus luarea de probe din clădire și analizarea fiecărui apartament din blocul de pe Magheru, clădirii în care este sediul Teatrul Nottara i s-a acordat clasa de risc seismic II. După consolidare (care încă nu se știe când va fi realizată), aceasta va avea clasa de risc seismic III.