„Albinele sunt în viaţă. Până în această dimineaţă, până la ora 11:00, nu aveam nicio veste despre ele. La început, am crezut că cei trei stupi au ars, nu aveam nicio informaţie. Apoi, am putut să văd pe imagini din satelit că nu era cazul, iar purtătorul de cuvânt al catedralei mi-a confirmat că albinele intrau şi ieşeau din stupi. 

A fost ceva neaşteptat. Am primit mesaje din Europa, desigur, dar şi din Africa de Sud, din Japonia, din Statele Unite şi din America de Sud”, a declarat pentru AFP apicultorul Nicolas Geant.

Un incendiu a izbucnit luni serară la Catedrala Notre Dame din Paris.

În urma incendiului au ars acoperișul și turla Catedralei.

Incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris este „sub control”, au anunţat marţi dimineaţă pompierii capitalei franceze după mai multe ore de lupte cu flăcările.

„Focul este complet sub control. A fost stins parţial, mai rămân câteva focare reziduale de stins”, a explicat pentru AFP locotenent-colonelul Gabriel Plus, purtător de cuvânt al pompierilor din Paris.

„Vom reconstrui Notre-Dame”, a promis preşedintele francez, Emmanuel Macron, după incendiul care a devastat luni catedrala simbol al arhitecturii gotice, suscitând o vie emoţie în Franţa şi în lumea întreagă.

„Ce este mai rău a fost evitat, chiar dacă bătălia încă nu a fost câştigată complet”, a declarat şeful statului, vizibil emoţionat, în apropierea catedralei devastate, adăugând că „următoarele ore vor fi dificile”.

 

Citește și: