Dacă selecționerul Lars Lagerbeck și Federația au ales să-i atace pe copiii români prezenți la stadion, foste glorii ale fotbalului norvegian laudă inițiativa FRF.

Jesper Mathisen, fost mare atacant norvegian, a declarat la postul TV 2 că nu înțelege cum oficialii echipei naționale se leagă de niște copii pentru a scuza semieșecul de la București.

„Pentru mine este ciudat să te axezi pe acest subiect atât înainte, cât și după meci. Îmi vine greu să înțeleg că nimeni din staff-ul Norvegiei nu știa regulile, care sunt clare! Dacă joci cu stadionul suspendat, ai voie să aduci câți copii până în 14 ani dorești! Personal cred că s-a întâmplat un lucru fantastic la București, iar copiii s-au comportat exemplar! Chiar nu cred că fotbaliștii norvegieni au fost afectați de prezența lor”, a spus Mathisen.

Și Carl-Erik Torp, fost jucător important al echipei naționale, crede că lamentările nu își au rostul: „Și mie mi se pare ciudat că s-au concentrat la prezența copiilor. Îmi doream un antrenor al echipei naționale care să știe ce vrea. Putea spune că este ceva neobișnuit, dar astea sunt regulile. A fost grozav că au adus atât de mulți copii, a fost mult mai frumos cu ei în tribune”.

La sosirea la București, selecționerul Norvegiei și-a exprimat temerea ca nu cumva copiii prezenți pe stadion să aibă un comportament rasist! Iar la finalul jocului, Lars Lagerbeck i-a criticat pe micuți, pe motiv că au fost prea gălăgioși și au scandat tot felul de lucruri. De altfel, Federația Norvegiană de Fotbal a și înaintat o plângere la UEFA împotriva FRF!