Evenimentul Zilei > International > Normalitate: O consilieră S-A RETRAS din echipa lui Donald Trump din cauza unor ACUZAŢII de PLAGIAT
Normalitate: O consilieră S-A RETRAS din echipa lui Donald Trump din cauza unor ACUZAŢII de PLAGIAT

Normalitate: O consilieră S-A RETRAS din echipa lui Donald Trump din cauza unor ACUZAŢII de PLAGIAT

O consilieră a lui Donald Trump a renunțat la a mai face parte din echipa viitorului președinte american. Monica Crowley, comentatoare politică a rețelei de televiziune Fox News, a luat această decizie după ce într-o carte a sa au fost găsite mai multe fragmente plagiate.

"După o reflecție îndelungată, am decis să rămân la New York pentru alte ocazii de carieră și nu voi ocupa nicio funcție în noua administrație", a declarat Crowley într-un comunicat de presă. 

Monica Crowley a fost desemnată pe 15 decembrie de Trump pentru postul de consilier pentru comunicare strategică al Consiliului pentru Securitate Națională.
Informația privind retragerea jurnalistei a fost confirmată de viitorul consilier pentru securitate națională Michael Flynn.

Zeci de fragmente plagiate ai fost descoperite pe 7 ianuarie de jurnaliștii CNN în cartea lui Crowley "Ce (bip!) s-a întâmplat?", publicată în 2012. Trei zile mai târziu, editura HarperCollins a retras volumul.

 

Alte exemple de plagiat au fost găsite și în teza de doctorat a lui Crowley pe tema relațiilor diplomatice ale SUA cu China, susținută în 2000 la Universitatea Columbia din New York, titrează B1.ro