Evenimentul Zilei > Social > Nopţi de poezie la Curtea de Argeş
Nopţi de poezie la Curtea de Argeş

Nopţi de poezie la Curtea de Argeş

Academicieni, poeţi, eseişti, muzicieni, artişti plastici şi editori din peste 30 de ţări sunt aşteptaţi la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş”, care se desfăşoară între 8 şi 15 iulie.

Ţările care vor fi reprezentate la ediţia cu numărul 19 a festivalului sunt SUA, Canada, Columbia, Peru, Ecuador, Cuba, Argentina, Mexic, Australia, Anglia, India, Israel, Norvegia, Armenia, Spania, Estonia, Siria, Egipt, Algeria, Etiopia, Turcia, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Austria, Olanda, Elveţia, Luxemburg, Italia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia şi România.
„Activităţile se derulează la Centrul de Cultură şi Arte, la Muzeul Municipal şi la Palatul Episcopal. În program vor fi incluse mai multe recitaluri poetice internaţionale şi alte activităţi culturale: lansări de carte – unele tipărite, altele neconvenţionale, expoziţii de artă şi un concert la nai susţinut de Ionuţ Cîrstea”, informează Fundaţia Academia Internaţională Orient-Occident, organizatoarea festivalului de la Curtea de Argeş.
Programul pregătit invitaţilor va mai include recitaluri folclorice, vizitarea Bisericii Domneşti şi a Mânăstirii Argeşului, precum şi excursii la Mânăstirea Corbii de Piatră, la Cetatea Poenari sau la Barajul Vidraru, informează www.agerpres.ro

 Festivalul Internaţional „Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş” are ca obiective promovarea culturii româneşti în lume, creşterea interesului pentru literatura universală actuală şi stimularea iniţiativei particulare în cultură. La cele 18 ediţii anterioare au participat, potrivit organizatorilor, peste 1.000 de academicieni, poeţi, artişti şi editori din peste 80 de ţări.