Evenimentul Zilei > Horoscop > Noile recomandări pentru menținerea ordinii. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Noile recomandări pentru menținerea ordinii. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Noile recomandări pentru menținerea ordinii. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

O zi de luni care pare că este obositoare, schimbarea anotimpului te-a marcat ceva mai mult. Mâncarea naturală, fructele, mierea şi ceaiurile din plante româneşti îţi pot reface vitalitatea!

28 septembrie

 

Noile recomandări pentru menținerea ordinii. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 28 septembrie s-au născut Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni, Peter Finch, Georges Clemenceau, Gheorghe Dima, Anton Sinceac, Aristide Caradja, Valeriu Râpeanu, Vasile Pârvan, Leonida Teodorescu, Sorin Gheorghiu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Hariton Mărturisitorul şi Proorocul Baruh.

În „Kalendar” ziua de 28 septembrie este ultima zi din primul festival, de toamnă, al Lupilor. A împrumutat, sau a dat, numele din calendarul creştin: Haritonul. Fiind şi luni, ziua Lunii, cap de săptămână, este mare pericol dacă lucrezi, mai ales cu unelte ascuţite. Femeile, mai ales, ţin Haritonul, ca să nu le crape călcâiele! (Olteanu, Speranţia)

Noile recomandări pentru menținerea ordinii în Franța afectează libertatea de informare a participanților la manifestațiile publice – se spune într-un comunicat publicat de societățile jurnaliștilor francezi și mai multe media.

Noua Schemă națională pentru menținerea ordinii –« Schéma national du maintien de l’ordre », destinată polițiștilor și jandarmilor și publicată de Ministerul de Interne, recunoaște necesitatea unei mai atente observări a jurnaliștilor în timpul operațiunilor de menținere a ordinii, bazată pe o mai bună cunoaștere reciprocă. Textul sugerează crearea unui canal de informare reciprocă între forțele de ordine și jurnaliștii deținători ai unei legitimații de presă și acreditați pe lângă diferite autorități.

Criticii textului afirmă că acesta este un fel de aprobare pe care o primesc forțele de ordine pentru a împiedica jurnaliștii să relateze detalii neplăcute de la manifestații, inclusiv abuzurile asupra acestora și excluderea de la evenimente a unor categorii largi de jurnaliști, de exemplu ”freelancer”. Genul acesta de abordare a modului în care jurnaliștii își desfășoară activitatea în timpul manifestațiilor a fost incriminat recent și de Consiliul Europei.

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: