Evenimentul Zilei > Social > CE se ÎNTÂMPLĂ cu noile modele de SUBIECTE pentru EXAMENE. DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ de la Ministerul Educației
CE se ÎNTÂMPLĂ cu noile modele de SUBIECTE pentru EXAMENE. DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ de la Ministerul Educației

CE se ÎNTÂMPLĂ cu noile modele de SUBIECTE pentru EXAMENE. DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ de la Ministerul Educației

Ministerul Educației a retras de pe site noile modele de subiecte pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, la doar o zi după ce au fost publicate.

Ministerul Educaţiei este criticat pentru că ar fi modificat peste noapte noile modele, în care au fost incluse şi testele grilă, fără o consultare publică.

Asociaţiile de părinţi au anunţat că vor avea o intalnire cu reprezentanţii ministerului. Conform noilor propuneri, în subiectele de la BAC şi Evaluarea Naţionala, din acest an şcolar, vor fi introduse şi teste grilă.

În anul 2003, ME a introdus subiectele de bacalaureat integral sub formă de test grilă. Proporția întrebărilor grilă a fost redusă anul urmator, iar în timp ele au fost eliminate.

Ministerul Educației nu a spus care au fost problemele din 2003 de au scos testele grilă, și nici acum nu au prezentat vreun studiu de impact care să fundamenteze decizia de a reveni la ele, transmite Antena 3.