Evenimentul Zilei > Justitie > Noi SUPER DEZVĂLUIRI în scandalul DEZINFECTANŢILOR. Procurorii au cerut SECRETIZAREA anumitor INFORMAŢII
Noi SUPER DEZVĂLUIRI în scandalul DEZINFECTANŢILOR. Procurorii au cerut SECRETIZAREA anumitor INFORMAŢII

Noi SUPER DEZVĂLUIRI în scandalul DEZINFECTANŢILOR. Procurorii au cerut SECRETIZAREA anumitor INFORMAŢII

O situaţie inedită este semnalată de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor: în 10 teste din Galați și județele limitrofe, stafilococul auriu a fost mai puternic decât două produse folosite pentru dezinfectat spitalele. Cu toate acestea, reprezentanţii unităţilor medicale nu pot anunța public aceste concluzii, pentru că aşa au decis procurorii.

Conform tolo.ro, procurorul de caz a sunat recent la Ministerul Sănătății și a cerut să nu se mai facă vreo dată publică despre controale. Jurnaliştii GSP se întreabă ce lege îi permite unui procuror să oprească accesul pacienților la o informație de genul listei spitalelor unde s-au găsit probleme.

În continuare, se arată că spitalele Spitalul Pediatric ”Sf. Ioan” din Galați au stopat două produse Hexi Pharma în urma testelor. Observaţiile vin în contextul în care ministrul Achimaș a evitat miercuri să comunice numele unităţilor medicale cu probleme.

Dialog între jurnaliştii GSP şi un oficial din Ministerul Sănătăţii:

“ GSP: – De ce nu faceți, vă rugăm, publice datele?

MS: – Nu putem, ne pare rău.

– De ce?

Pentru că am primit o adresă de la Parchet în care ni se spune că aceste rezultate, precum și altele, sunt parte a anchetei penale?

– O secundă! De ce au procurorii acest drept, s-au făcut cumva testele la ordinul Parchetului, nu la ordinul ministrului Sănătății?!

– La ordinul ministrului Sănătății, evident. Dar avem acea adresă de la Parchet.

Nu vă supărați, ce lege îi oferă procurorului puterea să secretizeze o chestiune de sănătate publică?

Sincer, și eu cred că aveți dreptate. Dar așa a decis Parchetul. Ministrul a făcut mai mult decât e omenește posibil în acest caz, credeți-ne!

– Dar v-au cerut procurorii explicit să nu dați lista?

– După conferința de presă de miercuri, șeful corpului de control de la minister a fost sunat de procurorul de caz și i s-a spus să nu mai dea nici un fel de dată!

– Și vi se pare că asta poate fi decizia unui procuror de vreme ce vizează informarea publicului? Plus că spitalele sînt silite să acționeze pe furiș.

– V-am răspuns deja, îmi pare rău.”

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a comunicat că va da un răspuns în scris în ceea ce priveşte motivarea deciziei de secretizare a listei spitalelor cu probleme.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: