Noi proteste anunțate de transportatorii din Republica Moldova. S-a anunțat o măsură ce dă totul peste cap

Noi proteste anunțate de transportatorii din Republica Moldova. S-a anunțat o măsură ce dă totul peste cap Protest transportatori. Sursa foto: Facebook

Transportatorii din Republica Moldova au anunțat că vor urma noi proteste și s-a apelat la o măsură extremă ce ține de suspendarea curselor.

În Republica Moldova, transportatorii tună și fulgeră și anunță noi proteste. Ei au anunțat că au de gând să suspende toate cursele regulate raionale și cele internaționale, în intervalul 27-29 februarie. Marile nemulțumiri sunt legate de noile modificări în Codul Rutier. Așadar, protestatarii cei autorităților să-și revizuiască deciziile.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nu a prezentat o reacție, pe această temă. Zilele trecut, oficialii afirmaseră cea anunțat că nu înțeleg care sunt revendicările transportatorilor. Dar și că noul Cod Rutier a fost consultat inclusiv cu ei.

Mari nemulțumiri ale transportatorilor din Republica Moldova. Urmează măsuri radicale

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport, Oleg Alexa, a declarat că noile prevederi contravin legislației Uniunii Europene. Pentru a fi auziți, timp de trei zile vor suspenda circulația curselor interraionale și raionale. Alexa spune că guvernarea ar trebui să revină urgent la modificarea Codului Transporturilor.

Ne puteți urmări și pe Google News
Transportatori supărați în Republica Moldova

sursa: realitatea.md

„Atunci când începi să protestezi civilizat, guvernarea să revină urgent la modificarea Codului transporturilor rutiere pentru a-l aduce în câmpul european, nu afectezi pe nimeni, atunci guvernul te ignoră și te scuipă. Noi suntem nevoiți să mergem la această formă de protest de a sista rutele în speranța că poate guvernanții vor ști ce vrem noi și vor face ceea ce au promis la lumea aceasta că-i va integra în Uniunea Europeană”, a declarat Oleg Alexa, președintele APOTA.

Ce spun oficialii

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că este nemulțumit de nivelul serviciilor prestate călătorilor și că nu înțelege exact doleanțele protestatarilor. Noile prevederi ale Codului Rutier vor intra în vigoare începând cu data de 1 martie.

Conform modificărilor, consiliile locale și municipale vor decide programul transportului rutier din localitate în funcție de necesitățile oamenilor.

intervalul la cursele interraionale urmează să fie micșorat de la 30 la 15 minute. Intervalul de oră va fi exclus în cazul curselor internaționale care circulă în aceeași direcție, conform radiomoldova.md.