Noi informații pentru locuitorii blocului din Timișoara. Au fost anunțați astăzi

Noi informații pentru locuitorii blocului din Timișoara. Au fost anunțați astăzi

O parte din locatarii blocurilor evacuate în urma dezinsecției letale efectuate zilele trecute, vor putea reveni, în sfârșit acasă. Anunțul a fost făcut joi după-amiază.

Comitetul Județean pentru Situaații de Urgență a anunțat că în blocurile contaminate locatarii se vor putea întoarce în sfârșit acasă. Marți seara, aceiași au mai fost lăsați să revină, dar au fost evacuați din nou, după ce s-a reconsiderat decizia. S-a așteptat intervenția unei echipe CBRN a MApN care să certifice că imobilele sunt sigure.

Din blocurile de pe strada Miorița nr. 8 și 4, respectiv Vaida Voievod nr 1 au fost evacuate peste 80 de persoane, luni, după ce s-a constatat că aici s-au făcut lucrări de dezinsecție cu un pesticid interzis a fi folosit în prezența oamenilor, deoarece are efecte letale. Aproape jumătate din ei erau încă internați în spital, joi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit lui Lucian Mihoc, șeful ISU Timiș, joi, în toate cele trei blocuri afectate de fosfură de aluminiu e sigură întoarcerea locatarilor. Primii care merg acasă sunt cei de la adresele în care firma Bistrim Dera a efectuat dezinsecție în puține apartamente, respectiv la adresele Miorița nr. 4 și Vaida Voievod nr. 1.

”ISU Timiș a făcut detecție cu echipajul CBRN; rezultatele au fost confirmate de echipa similară de la Sibiu. Am decontaminat apartamentele în sensul că am ventilat spațiul în mod natural și cu aparatură specială, și s-au colectat textilele și mâncarea pe care s-a aplicat apă cu o soluție tensioactivă ( nr.r un detergent).

Începând de azi, în funcție de evoluția igienizării în blocul de pe strada Miorița nr.8, și acolo se vor putea întoarce locatarii. Nu mai este niciun pericol. Deja li se predau cheile. Administratorului imonbilului i s-a recomandat să aducă un agent comercial specializat pentru igienizare. În total au fost avacuate 82 de persoane”, a explicat Mihoc pentru EVZ.