Potrivit jucedătorilor CAB, Beuran nu are voie să ia legătura în această perioadă cu mai multe persoane care sunt implicate în dosar.

Conform minutei date azi de Curtea de Apel Bucureşti, în toată perioada de 60 de zile a controlului judiciar impus (12.03.2020-10.05.2020), medicul Mircea Beuran trebuie să respecte următoarele măsuri:

„Să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze, de îndată, organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia domiciliază, ce este desemnat prin prezenta cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat”.

Totodată, dr. Beuran trebuie să respecte următoarele obligaţii: „să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; să nu comunice în niciun mod cu martorii Sinescu Ioanel, Sinescu Mircea-Constantin, Cioflan Bogdan, Haiducu Carmen, Haiducu Cornel, Haiducu Daniela, Haiducu Cristina, Lupu Cornelia, Turtoiu Rodica, Comşa Angelica, Ujică Daniela, Barbu Cornelia Nicoleta şi Dezhkam Mohmoud sau alţi martori ce vor fi identificaţi sau audiaţi în cauză; să nu desfăşoare activitatea de preşedinte al Senatului Universitar al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, de director al Departamentului 10 Chirurgie şi şef al disciplinei de Chirurgie Generală din cadrul aceleiaşi universităţi, în exercitarea cărora se presupune că a săvârşit infracţiunea pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale. Atrage atenţia inculpatului Beuran Mircea că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu masura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive”.

Mircea Beuran este suspectat de procurorii DNA că a primit 10.000 de euro mită în anul 2018 pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală. Postul urma să fie scos la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Din anul 2018, postul de asistent nu a mai fost scos la concurs, aşa că doctoriţa care i-ar fi dat mita a depus un denunţ. Prof. Beuran nu a făcut niciun demers pentru scaterea acestui post la concurs, de aici şi supărarea denunţătoarei, potrivit monitoruljustitiei.ro