Șoferul autoturismului Volkswagen Sharan, Emil Ciurar, considerat responsabil pentru accidentul de la Arezzo, riscă o pedeapsă de până la 21 de ani de închisoare, el fiind acuzat de omucidere rutieră multiplă.

Potrivit presei din Italia, bărbatul aflat în arest, trece prin momente foarte dificile, starea sa psihică fiind la pământ. El alternează momentele de luciditate cu cele de disperare, în care își plânge morții.

În accidentul pe care l-a provocat, au murit doi copii ai săi, unul de 8 luni și celălalt de 10 ani, precum și ambii săi părinții, în vârstă de 48 și respectiv 50 de ani. Soția și ceilalți doi copii au suferit răni grave și au fost transportați la spital, unde au primit îngrijiri medicale.

Într-un moment de luciditate Emil Ciurar a povestit poliției, conform presei ce s-a întâmplat în acele momente și cum s-a produs tragedia. Bărbatul a povestit că a condus din România și până în Italia, aproape fără pauză. A traversat Slovenia și a intrat pe teritoriul Italian vineri, în jurul orei 8 dimineața, după ce parcurs mai bine de 1.600 de km. Împreună cu familia sa, se îndrepta spre Napoli, iar pe traseu nu s-a oprit decât o singură dată la Chianti, într-o zonă se service, pe autostradă ca să bea o cafea și să se odihnească puțin.

Emil Ciurar a povestit că a adormit pentru o clipă la volan, din cauza oboselii, și a intrat în TIR-ul parcat pe marginea autostrăzii, după care a ricoșat într-un autoturism Nissan Qashqai în care călătoreau 5 persoane. Impactul a fost devastator pentru familia sa, așa cum am arătat mai sus.

Emil a scăpat nevătămat, iar când a ieșit din mașină s-a trezit în fața tragediei. Pe asfalt zăceau fără viață cei doi părinții ai săi, iar între fiarele contorsionate, doi dintre copii. Soția și alți doi copii au reușit să se salveze.

Polițiștii care au intervenit la locul accidentului l-au găsit dându-și palme peste cap și strigând numele părinților și ale copiilor săi. În fața oamenilor legii, șoferul a povestit că le-a scos trupurile din mașină, încercând să-i salveze.

Emil Ciurar a fost dus la poliția din Arrezo și băgat în arest, fiind acuzat de omucidere rutieră multiplă. El urmează să fie prezentat în fața judecătorului care va stabili ce se va întâmpla în continuare.