La sfârșitul lunii trecute, episoade similare au fost dezvăluite lumii, când Pentagonul a declasificat oficial astfel de evenimente și a publicat trei astfel de videoclipuri cu întâlnirile dintre piloții Marinei SUA cu „fenomene aeriene neidentificate”. Din videoclpuri a reieșit faptul că presupusele OZN-uri se mișcă cu viteză mare în timp ce au fost înregistrate cu camerele cu infraroșu.

Aceste presupuse întâlniri au avut loc în spații aeriene din largul coastelor din Virginia și Carolina de Nord, în special între anii 2013 și 2014. Potrivit unui raport din martie 2014, un pilot a descris văzând un „obiect metalic” care avea „dimensiuni mici, aproximativ dimensiunea unei valize și culoare argintie”. Pilotul respectiv s-ar fi aflat la 1.000 de metri de acel obiect zburător, dar „nu a putut să determine pozitiv identitatea aeronavei”. Pilotul a „încercat apoi să recupereze contactul vizual cu aeronava, dar nu a putut.”

Potrivit unui alt raport din noiembrie 2013, un pilot „a fost capabil să vadă o aeronavă mică. Aeronava avea o anvergură de aproximativ 5 metri și era colorată alb, fără alte caracteristici distincte. Din cauza dimensiunilor mici, s-a constatat că aeronava fost catalogată drept UAS (aeronavă fără pilot)”.

Însă, recent, rapoartele au arătat că acele OZN-uri ar putea fi niște simple drone.