Poate că nu are nicio legătură cu subiectul, însă amănuntul că Joop Visscher lucra pentru statul olandez este și va fi în continuare speculat la maximum.

Criminalul micuței Mihaela Adriana Fieraru (11 ani) prinsese drag de România – în ultimii trei ani ne-a vizitat țara de patru ori! Capital a dezvăluit în exclusivitate care este adevărata identitate a monstrului, eliminând confuzia cu profesorul de literatură Visscher, care a circulat „pe surse” prin mass-media. Astfel, colegii de la Capital au verificat toate rețelele de socializare pentru a afla indicii despre viața criminalului real. Și așa au descoperit că Joop Visscher era căsătorit și avea o fetiță mulatră, pe nume Joanne.

Profilul de Linkedin al criminalului arată că acesta studiase istorie, biologie și economie (anii 1990 -1992), iar între 2001 și 2002 a urmat cursuri online (la Universitatea Open) de psihologie. De asemenea, pedofilul avea și vreo 15 tipuri de certificate din domeniul IT, multe dintre ele luate pe când profesa petru colosul Microsoft.

Adevărata „bombă” o reprezenta, însă, ultimul loc de muncă: Joop Visscher era angajat la UWV (Agenția de Asigurări a Angajatilor), care este o autoritate administrativă autonomă, din Amsterdam, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Sociale și Ocuparea Forței de Muncă! Criminalul Adrianei Fieraru era Solutions Architect, iar în trecut mai ocupase și funcția de Senior Sharepoint Developer.

Poliglot și antreprenor

Joop Visscher își fondase anul trecut propria firmă – De Cloudspecialisten, care ajuta clienții cu transformarea digitală în cloud prin utilizarea Office365, Microsoft Azure și .Net.

Pe Linkedin, unde avea peste 500 de prieteni, Visscher era văzut ca un bun profesionist, cu reale abilități în domeniul IT. Totodată, vorbea mai multe limbi străine, engleză, franceză și papiamento. Papiamento sau Papiamentu este o limbă creolă vest-iberică vorbită în Indiile de Vest Olandeze și considerată a fi derivat dintr-un amestec de portugheză, iudeo-portugheză, spaniolă, iudeo-spaniolă, limbi africane, limbi Indigene, engleză și olandeză.