Aşadar, persoanele din categoria grupei de sânge A pot fi mai vulnerabile la infecțiile cu noul coronavirus, iar cele din grupa zero par mai rezistente, potrivit unui studiu preliminar realizat pe pacienții din China care au contractat boala cunoscută sub numele de Covid-19.

Cercetătorii din China au luat tiparele grupelor sanguine de la peste 2.000 de pacienți infectați cu virusul din Wuhan și Shenzhen și au comparat cu populațiile locale sănătoase. Au descoperit că pacienții cu grupa A au arătat o rată mai mare de infecție și au tendința să dezvolte simptome mai severe.

Cercetătorii au îndemnat guvernele și cadrele medicale să ia în considerare diferențele de tip sanguin atunci când planifică măsuri de atenuare sau tratează pacienții cu virusul ucigaş.

„Oamenii din grupa de sânge A ar putea avea nevoie de o protecție personală deosebit de întărită pentru a reduce șansele de infecție”, au scris cercetătorii conduși de Wang Xinghuan de la Centrul pentru Medicină. Studiul a fost realizat de oameni de știință și medici din Beijing, Wuhan, Shanghai și Shenzhen.

Tipurile de sânge variază la populație, de exemplu: în Statele Unite, aproximativ 44% din populație are grupa de tip O, în timp ce aproximativ 41% din populație este de tip A.

În Wuhan, care are o populație de aproximativ 11 milioane, grupa zero este 32%, în timp ce A este 34% printre oamenii sănătoși. Dintre pacienții cu Covid-19, acesta a fost de aproximativ 38 și 25%, informează scmp.