Evenimentul Zilei > Actualitate > NOAPTE DE COŞMAR pentru români! Nimeni nu se aştepta ca URGIA să lovească cu atâta FURIE
NOAPTE DE COŞMAR pentru români! Nimeni nu se aştepta ca URGIA să lovească cu atâta FURIE

NOAPTE DE COŞMAR pentru români! Nimeni nu se aştepta ca URGIA să lovească cu atâta FURIE

Vremea extremă a făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară. În noaptea de sâmbătă spre duminică, după o zi caniculară, oamenii au trăit un adevărat coşmar când s-au declanşat furtunile.

În judeţul Suceava, mai bine de 80 de gospodării au fost evacuate de urgenţă din cauza inundaţiilor provocate de ploile abundente. Potrivit ISU, apa a depăşit chiar şi doi metri. Oamenii au reuşit să iasă din case doar cu hainele de pe ei şi au încercat să-şi salveze animalele. Câţiva săteni mai bătrâni au declarat că niciodată nu au mai văzut ca natura să riposteze cu atâta furie.

În localitatea Vorodnicu de Jos, Suceava, pompierii au fost la un pasd de a pieri în misiune. Ei au fost nevoiţi să se lege între ei ca să poată să reziste curentului puternic al viiturilor şi să nu fie luaţi de ape.  

 In Vorodnicu de jos, Suceava, a fost cea mai rea situatie, iar pompierii au trebuit sa se lege intre ei ca sa faca fata viiturii si sa nu fie luati de ape.

În Sălaj, furtuna puternică a distrus culturile sătenilor şi a pus la pământ stâlpii de curent din 21 de sate, iar gospodăriile au rămas fără curent electric şi alimente. Străzile arată ca după o tornadă, furtuna scoţând din rădăcini mai mulţi copaci. Codul portocaliu de furtuni va continua şi duminică, 19 iunie. 

Dimineaţa de duminică a debutat apocaliptic şi în judeţul Alba şi în Hunedoara, în localitatea Petroşani. Astfel, în localitatea Cenade din Alba, a căzut grindina mare cât un ou de pasăre, iar în Petroşani, bucăţile de grindină au avariat mai ulte maşini şi acoperişurile caselor şi blocurilor. Culturile oamenilor sunt la pământ. 

În continuare rămâne activ Codul Galben de furtuni, iar de luni, întreaga ţară va fi cuprinsă d eun val de caniculă.