Evenimentul Zilei > International > Nivel „sever” de alertă teroristă în Regatul Unit. Autoritățile se așteaptă la ce e mai rău
Nivel „sever” de alertă teroristă în Regatul Unit. Autoritățile se așteaptă la ce e mai rău

Nivel „sever” de alertă teroristă în Regatul Unit. Autoritățile se așteaptă la ce e mai rău

Ministrul de interne britanic, Priti Patel a anunțat luni că nivelul de alertă teroristă în Regatul Unit a fost ridicat la „grav'', faţă de cel precedent, „substanţial'', după explozia unui taxi duminică, la Liverpool.

Trei indivizi au fost arestaţi de poliţia antiteroristă din Regatul Unit după explozia unei maşini în faţa Spitalului pentru Femei din Liverpool, explozie care s-a soldat cu moartea unei persoane şi cu rănirea alteia. Cei trei indivizi, cu vârste de 29,26 şi 21 de ani, su fost ridicați din cartierul Kensington al oraşului.

Probabilitatea unui nou atac terorist este ridicată

Nivelul „grav” de alertă teroristă în Regatul Unit se traduce prin faptul că probabilitatea unui atac este ridicată.

Ministrul Priti Patel a adăugat că atacul de la Liverpool este al doilea incident din ultimele 30 de zile.

Explozia unui taxi, duminică, în faţa unui spital pentru femei la Liverpool, în nordul Angliei, a fost calificată luni drept „incident terorist” de poliţia antitero, însărcinată cu ancheta.

Poliţia antiteroristă a anunţat că anchetează în continuare asupra cauzei exploziei şi cooperează strâns cu Poliţia din Merseyside.

Poliţia a explicat că dispozitivul explozibil care a aruncat în aer taxiul era fabricat artizanal şi a fost adus la bord de un pasager care a murit în explozie.

Patru persoane au fost deja arestate

Un al patrulea individ având legătură cu acest caz a fost arestat luni, după ce în ajun fuseseră reţinuţi trei indivizi. Şoferul taxiului a supravieţuit exploziei şi este internat în spital, starea sa fiind stabilă.

Poliţia a explicat că dispozitivul explozibil care a aruncat în aer taxiul era fabricat artizanal şi a fost adus la bord de un pasager, care a murit în explozie.

Poliţia a mai transmis că are informaţii despre identitatea pasagerului, dar nu o poate dezvălui deocamdată.

Potrivit lui Russ Jackson, poliţia a arestat luni în legătură cu acest caz un al patrulea bărbat, în vârstă de 20 de ani, după ce duminică fuseseră reţinuţi trei indivizi.

Şoferul taxiului a supravieţuit exploziei şi este internat în spital, starea sa fiind una stabilă, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: