Evenimentul Zilei > Monden > Doliu în lumea Rock ‘n Roll. Compozitorul imnului FC Liverpool a murit
Doliu în lumea Rock ‘n Roll. Compozitorul imnului FC Liverpool a murit

Doliu în lumea Rock ‘n Roll. Compozitorul imnului FC Liverpool a murit

Un cunoscut artist britanic din anii 60, autorul imnului grupării de fotbal FC Liverpool, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani. Gerry Marsden a fost solistul trupei Gerry And The Pacemakers, o trupă care a scos mai multe hit-uri.

Muzicianul britanic Gerry Marsden, în vârstă de 78 de ani, solist al formaţiei Gerry And The Pacemakers, care a activat în anii ’60 a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de familia artistului, duminică, după cum relatează DPA.

„Gerry a murit în cursul dimineţii zilei de azi după o scurtă suferinţă care nu a avut nici o legătură cu COVID-19. Soţia sa, fiicele şi nepoţii sunt devastaţi”, a transmis familia artistului, prin intermediul unui comunicat de presă.

Inițial, anunțul despre moartea cunoscutului artist Gerry Marsden a apărut pe Twitter, într-o postarea a prezentatorului de radio Pete Price, prieten al muzicianului, iar decesul a fost confirmat și de managerul artistului, Robert Pratt. Acesta din urmă a dat o declarație de presă pentru Sky News.

Gerry And The Pacemakers a fost înființat la Liverpool, iar primele trei single-uri ale sale au devenit hituri care au ajuns în fruntea topurilor din Marea Britanie. Una dintre cele mai cunoscute piese ale grupului „You’ll Never Walk Alone”. Alte hit-uri ale trupei au fost „How Do You Do It?” şi „I Like It”. Melodia a fost imnul clubului englez de fotbal FC Liverpool pentru mai multe decenii şi a fost cantata pe numeroase stadioane de fotbal.

De altfel, prerezentanții grupării FC Liverpool i-au adus un omagiu cunoscutului muzician, duminică, într-o postare pe Twitter.

„Cu mare tristeţe aflăm despre trecerea în nefiinţă a lui Gerry Marsden”, au scris reprezentanții clublui britanic.

„Cuvintele lui Gerry vor trăi pentru totdeauna alături de noi. Nu vei fi niciodată singur”, se mai arată în mesaj, cu referire la titlul melodiei.

Formaţia Gerry And The Pacemakers a avut origini comune cu The Beatles, trupa cea mai cunoscută din Liverpool, de pe aşa-numita scenă Merseybeat. De altfel, cele două grupuri au avut același manger, pe Brian Epstein, dar şi acelaşi producător, pe George Martin.