Evenimentul Zilei > Justitie > CCR tranșează problema CONDUCERII DNA. Ce se va ÎNTÂMPLA cu INSTITUȚIA. Breaking news
CCR tranșează problema CONDUCERII DNA. Ce se va ÎNTÂMPLA cu INSTITUȚIA. Breaking news

CCR tranșează problema CONDUCERII DNA. Ce se va ÎNTÂMPLA cu INSTITUȚIA. Breaking news

Joi, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discută, propunerea de delegare a lui Călin Nistor la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde ocupă poziţia de procuror-şef adjunct.

Potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul instituţiei, Secţia pentru procurori urmează să discute „propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Călin Nistor, procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

Călin Nistor este cel care asigură în acest moment conducerea Direcţiei, după ce Anca Jurma a anunţat, la începutul lunii ianuarie, că nu mai doreşte prelungirea mandatului de şef interimar.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Ulterior, ministrul Justiţiei a propus numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA. Preşedintele Klaus Iohannis a respins însă această propunere.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: