Evenimentul ZileiVremeaPână când va mai ninge în București. Stratul de zăpadă a ajuns la doi centimetri

Până când va mai ninge în București. Stratul de zăpadă a ajuns la doi centimetri

Până când va mai ninge în București. Stratul de zăpadă a ajuns la doi centimetri
Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat că joi, la ora 14.00, stratul de zăpadă acumulat în București este caracterizat de o distribuție neuniformă și se situează la aproximativ doi centimetri.

Potrivit ANM, în București vor persista condițiile favorabile pentru ninsori și în primele ore ale nopții de joi spre vineri.

ANM anunță ninsori în București

Astfel, stratul de zăpadă va crește și va atinge valori cuprinse între șase și opt centimetri. Vântul va prezenta o intensitate redusă până la moderată, în timp ce temperatura aerului se va situa în intervalul de 0 până la 1 grad Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Îndeosebi în prima parte a nopţii va mai ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade”, a mai transmis ANM, potrivit news.ro.

Ploi și zăpadă la munte

În intervalul 6 decembrie, ora 18.00 și până pe 8 decembrie, ora 08.00, e în vigoare o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, strat de zăpadă la munte și în Moldova.

În timpul intervalului menționat, se prevăd precipitații în cea mai mare parte a țării, avansând dinspre sud-vest.

În anumite zone, cu precădere în regiunile sudice, se așteaptă cantități de apă în jurul valorilor de 10 până la 15 litri/mp, iar izolat acestea ar putea atinge 20 litri/mp.

La altitudini mai mari și în Moldova, se așteaptă preponderent ninsori, cu depunere de strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia și Dobrogea, cu viteze în general de 40…45 km/h.

Zăpadă
Ninsori în București. Sursa foto: Dima Smaglov | Dreamstime.com

Cum va fi vremea în București în zilele ce urmează

Încheierea săptămânii aduce condiții meteorologice reci și un cer acoperit de nori, în București. Cu toate acestea, nu se preconizează precipitații sub formă de ploi sau ninsori în acest sfârșit de săptămână.

Vineri, temperatura maximă va atinge 4 grade Celsius, în timp ce cerul va fi predominant înnorat. Vântul va sufla ușor, cu rafale ce ating o viteză medie de 11 km/h.

În prima zi de weekend, sâmbătă, se anunță o ușoară creștere a temperaturii în comparație cu ziua de vineri.

Maxima termică estimată va atinge 6 grade Celsius, iar cerul va prezenta un aspect predominant noros. De asemenea, vântul se va intensifica, având o viteză medie a rafalelor de 20 km/h.

În încheierea acestui weekend, condițiile meteorologice vor fi caracterizate de temperaturi reduse și prezența ceții. Conform informațiilor de la ANM, temperatura maximă estimată va atinge 6 grade Celsius.

Cerul se va menține acoperit de nori, iar vântul va sufla cu o viteză medie de 11 km/h.


Accesează: