Schimbări radicale în traficul din Capitală. S-ar putea să se circule mai ușor

Schimbări radicale în traficul din Capitală. S-ar putea să se circule mai ușorTrafic auto. Sursa foto: Arhiva EVZ

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, își propune să fluidizeze traficul din București. Acesta vine cu un proiect prin care aprovizionarea spaţiilor comerciale din Bucureşti se va realiza doar pe timpul nopţii, în intervalul orar 22,00 - 06,00.

Proiectul viceprimarului Capitalei, Stelian Bujduveanu, a fost prezentat miercuri. Potrivit proiectului de hotărâre, aprovizionarea spațiilor comerciale din București va avea loc doar pe timpul nopții. Din primăvara anului viitor, aprovizionarea spațiilor comerciale ar urma să se facă în intervalul 22:00 - 06:00, măsura ce ar ajuta traficul.

Viceprimarul încearcă să elibereze din traficul din Capitală

În acest moment, proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Măsura vizează deblocarea traficului rutier la ore de vârf, a spus viceprimarul:

„Urmăm modelul marilor oraşe cu administraţie liberală - Oradea, Cluj-Napoca sau Arad. Aceste orașe au reglementat domeniul încă de acum câţiva ani. Bucureştiul va avea reguli clare în acest domeniu. Propunerea mea este ca, din primăvara anului viitor, aprovizionarea spaţiilor comerciale din Capitală să se facă doar pe timpul nopţii, în intervalul orar 22,00 - 06,00.

Nu mai permitem blocarea primei benzi de circulaţie", a explicat Bujduveanu.

Stelian Bujduveanu vrea să elibereze din traficul din Capitală

Observaţii pot fi transmise direct pe site-ul PMB sau pe email: cabinet.viceprimar1@pmb.ro

Viceprimarul anunță că vor urma consultări cu antreprenorii din București:

„Decizia finală va fi luată împreună cu antreprenorii din Bucureşti. Noile prevederi nu se vor aplica şi teraselor sezoniere din Centrul istoric", a transmis viceprimarul.

Fluidizarea traficului va duce și la reducerea poluării și îmbunătățirea calității vieții:

„Pentru a se realiza o dezvoltare sustenabilă a Capitalei, printre obiectivele autorităţii publice locale se regăsesc fluidizarea traficului, reducerea poluării şi implicit îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Ca orice aglomerare urbană, transportul şi circulaţia rutieră în oraş sunt esenţiale şi în permanenţă trebuie luate măsuri ”, se explică în document.

Nerespectarea programului de aprovizionare constituie contravenţie

Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti sunt obligaţi să realizeze aprovizionarea în intervalul orar 22:00 - 06:00. Cei care nu respectă acest interval vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 3.000 - 5.000 de lei.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada Rutieră. De asemenea, vor avea aceste atribuții și Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, Direcţiile Generale de Poliţii Locale ale sectoarelor 1- 6.

Se exceptează de la aceste prevederi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea de aprovizionare conform Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere în zonele protejate şi în perimetrul Centrului istoric.