Evenimentul Zilei > Social > Salata de boeuf va fi interzisă! La asta chiar nu se aștepta nimeni. Care este motivul
Salata de boeuf va fi interzisă! La asta chiar nu se aștepta nimeni. Care este motivul

Salata de boeuf va fi interzisă! La asta chiar nu se aștepta nimeni. Care este motivul

Veste cruntă înainte de sărbători! Anul acesta, oamenii nu vor mai avea parte de salată de boeuf. Aceasta va dispărea complet din tradiția Crăciunului. Motivul este unul halucinant.

Mesele festive de Crăciun nu vor mai avea parte de îndrăgita salata de boeuf. Prețurile alimentelor au crescut colosal, iar oamenii nu își mai permit să facă unul dintre cele mai gustoase preparate. Rusia este țara care a făcut marele anunț, fiind amenințată de noi sancțiuni economice de Statele Unite ale Americii și de Uniunea Europeană, în contextul unei posibile invazii a Ucrainei.

Adio salată de boeuf de sărbători!

Rusia a fost prima țară care a luat această decizie drastică, iar majoritatea cetățenilor nu se vor mai bucura de salata de boeuf. La jumătatea secolului 19, celebrul bucătar Lucien Olivier a gătit pentru prima dată o salată Oliver( salata de boeuf) în restaurantul său, dar și în cele mai luxoase restaurante din Moscova.

Anul acesta, legumele, carnea de vită și ouăle cu care se prepară îndrăgita gustare s-au scumpit cu 15% mai mult, față de anul trecut.

Rușii vor avea o masă foarte sărăcăcioasă de sărbători! Un alt preparat, ”salată de hering sub blană”, va costa anul acesta cu 25% mai mult decât a costat în anul 2020. Motivul principal este și inflația, care a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 6 ani.

Rusia, sărbători de coșmar!

Inflația a afectat rușii, alimentele s-au scumpit îngrozitor, iar o parte din exporturi au fost interzise. Oamenii au rămas doar cu speranța și se gândesc ce vor pune pe masă a doua zi.

„Inflația crește cu mult peste prognoza Băncii Rusiei și este de așteptat să fie între 7,4% și 7,9% la sfârșitul anului 2021”, a spus Banca Centrală a Rusiei într-un comunicat de presă.

Cartofii se vor găsi din ce în ce mai greu și vor avea un preț cu 80% mai mare față de anii trecuți. Pandemia de COVID-19 a făcut ca acest aliment să devină un lux în Rusia. Țara a pierdut o mulțime de muncitori sezonieri, iar acest lucru a dus la scumpirea unor echipamente cheie și a îngrășămintelor.

Banca Centrală a Rusiei a mărit recent dobânda cheie pentru a șasea oară consecutiv, cu 0,75 puncte, până la 7,50%, inflația subminând puterea de cumpărare a rușilor, un adevărat coșmar pentru autorități, potrivit Impact.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: