Municipalitatea intră în reorganizare. Nicușor Dan face revoluție în administrația București

Municipalitatea intră în reorganizare. Nicușor Dan face revoluție în administrația București Primăria Generală a Municipiului București. Sursa foto: EVZ

Nicușor Dan, primarul general al Municipiului București, intenționează să reorganizeze mai multe instituții subordonate. Măsura va fi supusă aprobării Consiliului General în următoarea ședință.

Proiectul de hotărâre prevede ca opt instituții subordonate Municipalității să fie desființate. Personalul acestora și activitatea vor fi preluate de alte structuri până pe 15 iulie.

Nicușor Dan reorganizează Primăria Generală

Consiliul General al Municipiului București se întâlnește într-o ședință pentru a discuta propunerile de reorganizare a Primarului General. Proiectele inițiate de Nicușor Dan au la bază prevederile Legii 296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

Conform propunerilor făcute de Nicușor Dan, activitatea şi personalul Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public vor fi preluate de Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Centrul de cultură are 51 de posturi, dintre care 7 de conducere. Direcţia de Arhitectură Peisagistică are 64 de posturi, dintre care 8 de conducere. Noua organigramă va avea 98 de posturi, dintre care 8 de conducere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Centrul Metropolitan de Educaţie şi Cultură Ioan Dalles, Centrul Cultural Expo Arte şi Centrul pentru Tineret vor fi preluate de Şcoala de Artă Bucureşti. După reorganizare, aceasta își va schimba numele în Şcoala de Belle Arte. În organigrama sa vor fi 72 de posturi, dintre care 5 de conducere, prevede proiectul lui Nicușor Dan. Cele patru instituţii au în prezent un total de 89 de posturi aprobate.

Centrul pentru Seniori va fi transferat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Noua structură va avea 884 de posturi, dintre care 49 de conducere. În prezent, Centrul pentru Seniori are 47 de posturi, dintre care 7 de conducere, iar DGASMB are 864 de posturi, dintre care 70 de conducere.

Primarul general

Primarul general Nicușor Dan. a fost reales Sursă foto: Facebook

Reorganizare la ALPAB

Conform proiectului de reorganizare inițiat de Nicușor Dan, activitatea şi personalul Centrului de Protecţie a Plantelor urmează să fie transferate la ALPAB. După reorganizare, noua structură va avea un număr de 386 de posturi din care 24 vor fi de conducere. În prezent, Centrul de Protecţia a Plantelor are 47 de posturi, dintre care 5 de conducere. ALPAB are 371 de posturi.

Activitatea şi personalul Centrului Cultural Lumina vor fi transferate la Creart. În prezent, Centrul Lumina are 15 posturi, iar CREART are 49. În urma procesului inițiat de Nicușor Dan va rezulta o instituție cu 54 de posturi, dintre care 4 de conducere. Activitatea şi cele 8 posturi de la Casa Artelor Dinu Lipatti vor fi transferate Muzeului Municipiului Bucureşti.

Reorganizarea vizează și Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale. Aici numărul de posturi va fi redus de la 1.399 la 1.302. În cazul posturilor de conducere, reducerea va fi de la 72 la 51.

La nivelul Direcţiei Generale a Poliţiei Locale, în urma reorganizării, numărul de posturi va fi redus de la 514 la 433 de posturi. Vor rămâne doar 23 posturi de conducere din 47.

Poliția Locală București

Poliția Locală București. Sursa foto: https://www.plmb.ro/media

Nicușor Dan reorganizează Primăria Generală

Un alt proiect de hotărâre prevede reducerea numărului de posturi din Primăria Generală. De la 1.272, câte sunt în prezent, după reorganizarea propusă de Nicușor Dan se va ajunge la 1.175. Din totalul acesta, 976 vor fi funcţii publice (93 de funcţii de conducere), 196 de funcţii contractuală (7 funcţii de conducere) şi 3 funcţii de demnitate publică.

Pe ordinea de zi a ședinței figurează, de asemenea, proiecte privind aprobarea organigramei, a numărului total de posturi şi a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru 13 teatre din Capitală. Este vizată și Opera Comică pentru Copii.

Vor fi reorganizate și celelalte instituții, respectiv, Proedus, Arcub, Administraţia Fondului Imobiliar, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.