Întrebat dacă îi este teamă de intrarea în cursa alegerilor a lui Traian Băsescu, mutare de ultimă oră care încurcă destul de mult jocurile politice, candidatul alianței PNL-USR a declarat că dimpotrivă, el mizează pe voturile venite dinspre votanții PMP, partid care în mod normal ar fi trebuit să facă parte din alianța de dreapta, o aluzie fină la Dan Barna, cel care s-ar afla în spatele necooptării în rândul partidelor care îl susțin pe Nicușor Dan.

„Eu mi-aș fi dorit ca în această alianță să existe și PMP-ul, însă știu că susținătorii PMP-ului doresc ca Primarul actual și administrația actuală să plece, deci eu sunt convins că ei vor da un vot util în această luptă între anti PSD și PSD.

Politicianul a spus că, în opinia lui, aruncarea în luptă a lui Băsescu (ce pare în rolul „iepurelui” în această ecuație a alegerilor viitorului primar) înseamnă că „este nevoie de o locomotivă care să le tragă listele în sus (n,r. – ale PMP) și astfel s-a ajuns la o candidatură a unui membru PMP la Primăria Generală”

„Există 70% dintre bucureșteni care spun că orașul se află într-o direcție greșită, ca răspuns la acest lucru s-a creat această alianță între PNL și USR-PLUS care au împreună între 50-55% dintre voturile bucureștenilor, există pe de altă parte PSD-ul care are undeva la 30% și bătălia se va da între această alianță de dreapta și PSD”, am mai precizat politicianul.

La conferința de presă unde i-a mai avut alături pe Ana Ciceală, liderul consilierilor USR și Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor PNL, candidatul dreptei a trecut din nou în revistă cazul Constanda și cele mai recente contracte abuzive prin care Gabriela Firea ia, practic, din spațiul verde al bucureștenilor pentru a da liber unor noi proiecte imobiliare suspecte, dar a anunțat și proiectele pe care le are în vedere dacă va câștiga. Nicușor Dan a lansat un apel pentru dezvoltatorii imobliari onești. „Vreau să garantez oamenilor din zona imobiliară, oamenilor serioși și sunt mulți cei care respectă legea, că o să aibă în mine un partener în anii care urmează”.

Vom sesiza instituțiile abilitate

„Vreau să avertizez și primarul PSD și echipa PSD că lucrurile nu o să rămână așa, că imediat după alegeri o să facem o cercetare a ceea ce s-a întâmplat și vom sesiza instituțiile abilitate și în special pe chestiunea Constanda și pe chestiunea parcului Bordei. Cazul Constanda revine a 5-a oară în Consiliul General, am spus de mai multe ori, Primăria Capitalei era în faliment înainte să apară cazul Constanda, vă aduc aminte că STB-ul a garantat cu clădiri și cu autobuze în contul datoriei pe care o are la ANAF”.

Politcianul a menționat și problema stringentă a datoriilor Primăriei. „Vă aduc aminte că există o datorie consistentă pe apă caldă și căldură pe Elcen, vă aduc  aminte că există datorii consistente către constructori, de fapt datoria Constanda este undeva la 11- 12% din datoria curentă pe care Primăria Capitalei o are. Am avertizat încă din aprilie 2019 că Primăria Capitalei poate să nu intre în faliment din moment ce prevede venituri de 7 miliarde, știind că o să încaseze 4 miliarde. E absolut matematic că nu poți să nu intri în faliment când tu cheltuiești în 4 ani bugetul pe cinci ani (…) reiterez avertismentul pe care l-am făcut la început, aceste lucruri nu vor rămâne așa. Imediat după alegeri vom cerceta abuzurile și ilegalitățile care s-au comis în Primăria Capitalei și vom sesiza instituțiile abilitate”.

În finalul conferinței, candidatul dreptei s-a delimitat de opozanții politici. „Eu sunt un candidat care vine și spune care sunt problemele reale ale orașului: falimentul financiar, traficul sufocant, poluarea aerului, corupția din administrație, falimentu sistemului de încălzire centralizată, un candidat care după ce a discutat cu specialiștii vine și propune soluții. Bucureștenii au înțeles foarte bine care sunt problemele lor și o să știe cine are soluții și cine are un limbaj agresiv”.