Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan, îngrijorat de candidatura lui Băsescu: „Sper ca PMP să nu rupă voturile dreptei”
Nicușor Dan, îngrijorat de candidatura lui Băsescu: „Sper ca PMP să nu rupă voturile dreptei”

Nicușor Dan, îngrijorat de candidatura lui Băsescu: „Sper ca PMP să nu rupă voturile dreptei”

Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Generală a Municipiului București, Nicușor Dan, se arată îngrijorat de o eventuală confruntare electorală cu fostul președinte Traian Băsescu, candidat din partea PMP.

Candidatul Nicușor Dan, a declarat, într-o conferință de presă, că își dorește ca PMP să renunțe la ideea unei candidaturi la Primăria Capitalei, care să rupă din voturile partidelor de dreapta.

„Am un mare respect pentru oamenii care votează Partidul Mișcarea Populară în Bucureşti şi sper ca ei să înţeleagă – şi sondajele spun că ei înţeleg – că imperativul acestor zile este să scăpăm Bucureştiul de administraţia PSD şi Firea. Sper ca PMP să nu aibă un candidat care să rupă din voturile dreptei”, a declarat Nicuşor Dan.

În cadrul conferinței de presă, el și-a exprimat speranța că votanţii de dreapta, cei care vor să scape de PSD, vor da un vot util la alegerile locale programate pentru 27 septembrie.

„Este absolut legitim ca ei (PMP – n.r.) să vrea să aibă, în condiţiile în care negocierile nu s-au concretizat în privinţa lor, e absolut legitim ca ei să vrea să aibă liste de consilieri generali şi să intre în Consiliul General şi în consiliile locale ale sectoarelor. În continuare sper că publicul de dreapta care vrea să scape de PSD o să dea votul util astfel încât lucrul acesta chiar să se întâmple”, a mai spus Nicuşor Dan.

Declarațiile sale vin în contextul în care PMP a anunțat că va avea candidați proprii la viitoarele alegeri locale, la Primăria Generală a Municipiului București și la primăriile de sector. Fostul președinte al României, eurodeputatul Traian Băsescu, s-a arătat dispus să candideze, în condițiile în care conducerea PMP îi va accepta oferta.

PMP a fost exclus de la discuțiile purtate de PNL și USR-PLUS pentru constituirea unei alianțe de dreapta care  să propună candidați comuni la alegerile locale, la nivelul municipiului București.

Întrebat dacă a exclus PMP din această alianţă, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a evitat răspunsul și a spus că important este că cele mai puternice formațiuni de dreapta au reușit să se înțeleagă asupra unor candidaturi comune.

„Eu cred că este important că cele mai puternice formaţiuni de dreapta, după negocieri destul de lungi şi destul de complicate, (…) şi-au dat mâna şi au candidat comun la Primăria Capitalei în persoana lui Nicuşor Dan şi, de asemenea, candidaţi comuni pentru primăriile de sector”, a declarat Ludovic Orban.

Tomac reacție dură la adresa USR București: „au votat cu ochii «larg închiși» oamenii lui Ponta și Ciolacu”

Nicușor Dan, concluzie ucigătoare pentru Firea: „A dus orașul în faliment”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.