Nicuşor Dan a transmis un mesaj în care spune că se bucură că a fost admisă contestaţia Alianţei USR PLUS la decizia BEC, „în ciuda stângăciilor procedurale”.

„Mă bucur că a fost admisă contestaţia depusă de Alianţa USR-PLUS la decizia BEC, în ciuda stângăciilor procedurale. Aceasta este esenţa democraţiei, ca cetăţenii să găsească pe buletinele de vot şi opţiunea pe care doresc să o aleagă”, a scris, vineri seara, pe Facebook, Nicuşor Dan.

ICCJ a admis, vineri seara, contestaţia la decizia BEC care interzicea participarea alianţei celor două partide la scrutiny. Judecătorii Înaltei Curți au anulat decizia BEC iar USR şi PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare.

„Admite contestaţia formulată de contestatorii Uniunea Salvaţi România, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate şi Alianţa 2020 USR PLUS. Anulează Decizia nr. 3D/07.03.2019 emisă de Biroul Electoral Central. Admite protocolul de constituire a alianţei electorale „Alianţa 2020 USR PLUS”. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08 martie 2019”, se arată în decizia instanței.

USR şi PLUS, precum şi Alianţa 2020 USR PLUS au contestat vineri dimineaţă decizia BRC prin care înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă.

În decizia BEC se precizează că, în Registrul partidelor politice, Nicuşor Dan figurează ca preşedinte al USR, iar Raluca Daneş ca  preşedinte PLUS.