Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan a anunțat bugetul pentru anul 2021. Catedrala Mântuirii Neamului nu este pe listă
Nicușor Dan a anunțat bugetul pentru anul 2021. Catedrala Mântuirii Neamului nu este pe listă

Nicușor Dan a anunțat bugetul pentru anul 2021. Catedrala Mântuirii Neamului nu este pe listă

Primarul general al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că în proiectul de buget pentru anul în curs nu sunt prevăzute achiziţii de noi autovehicule, fonduri pentru noi statui sau campanii publicitare, fiind reduse "substanţial" sumele pentru festivaluri.

Primarul general al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a declarat, luni, că în proiectul de buget pentru anul în curs nu sunt prevăzute achiziţii de noi autovehicule, fonduri pentru noi statui sau campanii publicitare, fiind reduse „substanţial” sumele pentru festivaluri.

„Reducem substanţial banii pe festivaluri, târguri, decoraţiuni şi alte asemenea. Bugetul pentru asemenea evenimente a fost în 2019 de peste 200 de milioane de lei. Bugetul pe care îl propunem pentru 2021 este de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate, ajunse unele la zece ediţii. (…) Renunţăm la achiziţii de autovehicule – nu este o prioritate. Nu alocăm bani pentru noi statui. (…) Nu alocăm bani pentru campanii publicitare”, a precizat edilul general, în cadrul unei conferinţe susţinute la sediul PMB.

Nicușor Dan a anunțat bugetul pentru anul 2021

El a adăugat că, atunci când şi-a preluat mandatul, Primăria Capitalei avea datorii curente de trei miliarde de lei şi o mare parte din ultimele patru luni le-a folosit pentru a gestiona această situaţie financiară. Nicuşor Dan a menţionat că a existat riscul ca servicii esenţiale să nu poată fi furnizate pentru bucureşteni, din cauza situaţiei financiare.

„Este un buget prin care vrem să ieşim din minciună, din delirul grandoman al fostei administraţii, un buget prin care vrem să facem lucruri concrete, fundamentale. Un buget prin care vrem să stopăm risipa şi să deschidem calea construcţiei, pentru că Bucureştiul are nevoie de construcţie”, a punctat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a anunțat și că primăria Capitalei nu va aloca fonduri pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

„Pentru Catedrala Neamului nu a existat o propunere de la direcție către executiv. Au existat propuneri pentru alte intervenții, pentru alte obiective, unele dintre ele monumente istorice”, a conchis primarul general al Capitalei.

Catedrala Neamului a primit mai multe alocări din partea fostei administrații, condusă de Gabriela Firea.