Evenimentul ZileiJustitieNicuşor Constantinescu, aproape liber. Cu interdicţia de a conduce CJ Constanţa

Nicuşor Constantinescu, aproape liber. Cu interdicţia de a conduce CJ Constanţa

Nicuşor Constantinescu, aproape liber. Cu interdicţia de a conduce CJ Constanţa
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a obţinut, astăzi, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar şi în dosarul în care este cercetat pentru finanţarea nelegală a cluburilor şi asociaţiilor culturale şi sportive. Decizia Tribunalului poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

La fel ca şi în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal, magistraţii Tribunalului Constanţa au aprobat înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar, pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a deciziei. Nicuşor Constantinescu are însă interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi nu are voie să comunice, direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare  cu martori şi experţii din dosar.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată la jumătatea lunii aprilie, în arest la domiciliu, în dosarul în care este cercetat alături de producătorul, autosuspendat, al TVR, Cristian Zgabercea, acuzat de abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi conflict de interese. Cristian Zgaberce, fost consilier al lui Nicuşor Constantinescu şi şef al instituţiilor de cultură din subordinea CJ Constanţa, la data faptei, este cercetat pentru compliciatate la abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi de evaziune fiscală.

Coinculpat este şi Carmen Oproiu care, la data faptei, conducea Direcţia Instituţii Subordonate din CJ Constanţa. Procurorii DNA Constanţa au arătat că în 2012, „Constantinescu, ajutat de Zgabercea şi Carmen Oproiu, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi a plătit, în mod nelegal, suma de 5.094.836 de lei, reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii”. Nicuşor Constantinescu şi-a susţinut nevinovăţia. „Toate licitaţiile s-au făcut legal. Nu sunt acuzat cu nicio centimă că aş fi influenţat vreo firmă. Nu sunt vinovat cu absolut nimic pentru că nu există nicio probă împotriva mea” a declarat, supărat, Constantinescu.

 

 


Accesează: