Constantinescu a menţionat că ducerea prietenului său Sorin Strutinsky la DNA este de fapt "o lovitură" împotriva lui, a lui Radu Mazăre, cât şi a constănţenilor care i-au votat, lui Strutinsky aducându-i-se acuzaţii ce nu ar putea fi probate.

"Din păcate, în România continuă justiţia televizată, încălcarea principiului de nevinovăţie. Este un circ televizat marca DNA – SRI, aripa Coldea, cu dosare abuzive care nesocotesc ceea ce Iohannis a cerut public să înceteze. (…) Urmăresc încălcarea solicitării preşedintelui României şi sunt convins că acesta va reacţiona, pentru că nu se poate continua. (…) Valer Marian a spus şi el despre ascultarea tuturor, o structură din SRI de ascultare a tuturor preşedinţilor de consilii judeţene, primari, a tuturor liderilor, care a generat acele dosare televizate şi care nu se poate să asculte şi să constituie singurele probe. S-a instituit un regim de teroare şi frică", a declarat Nicuşor Constantinescu, într-o conferinţă de presă.

Acesta a susţinut, totodată, că acuzaţii ce ar fi aduse fără probe de DNA sunt şi împotriva prietenului său Sorin Strutinsky, om de afaceri constănţean ridicat miercuri pentru a fi audiat de procurori la DNA.

"Acuzaţii fără nicio probă împotriva acestui prieten (n.r. – Strutinsky), aşa cum nu au fost probe nici la mine, nici la Mazăre. Trebuie să ne întrebăm de ce David Cristian, pe baza a doua declaraţii din puşcărie a fost arestat şi de ce nu se foloseşte acelaşi sistem şi la Boc. Sandu a spus că i-a dat bani. De ce nu e aceeaşi echitate şi pentru Blaga? Unde sunt dosarele lui Berceanu? În schimb, eu, pentru două hotărâri de Consiliu Judeţean, am fost hăituit, batjocorit public", a spus preşedintele CJ Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a dat câteva detalii despre prietenia dintre el, Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky.

"Nu neg prietenia cu Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, am vrut să creăm o staţiune frumoasă, un oraş frumos. Eu am câştigat ca independent, dar nu poţi să faci nimic dacă nu faci parte din partid. (…) Sorin Strutinsky a rămas în domeniul privat, a fost un liberal, este om de afaceri, nu este nicio ruşine. Eu cu Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky am vândut ziare pe stradă, am descărcat, am început cu o maşină închiriată. (…) Şi eu şi Radu Mazăre am fost jurnalişti. Dacă nu ai probe, nu ai cum să scrii decât dacă eşti ofiţer acoperit. Şi Udrea a spus că vom fi atacaţi de ofiţeri acoperiţi şi aşa a fost. Sunt unii care o să o sugrume. Unde sunt bărbaţii care să apere democraţia?", a susţinut Constantinescu.

Acesta a afirmat că ducerea lui Strutinsky la DNA este o lovitură împotriva sa, a lui Mazăre şi a constănţenilor.

"Sorin Strutinsky a fost acuzat că acum şapte ani a determinat pe cineva să facă ceva. Dacă e contract, are termen de plată. Se referea cred la ACN, e de pe vremea Zeicu. Ce legătură au Sorin Strutinsky, Radu Mazăre sau eu cu asta? Canalul nu este o companie subordonată Consiliului Judeţean Constanţa, este la minister. Este mită dacă a cerut mită prin cont, cu factură? Eu ştiu că atunci când faci factură nu e mită. (…) Această batjocură şi reţinere abuzivă a lui Sorin Strutinsky este de fapt o lovitură dată imaginii mele, domnului primar Mazăre, cetăţenilor judeţului şi municipiului Constanţa care ne-au votat de atâtea ori. Şi pentru aceasta îmi cer scuze constănţenilor, pentru aceste injurii. Şi trebuie ca această stare de fapt să înceteze şi să intrăm în normalitate, în legalitate. Care este motivul să fie săltat cu mascaţi?", a mai spus Nicuşor Constantinescu.

Potrivit preşedintelui CJ Constanţa, el, Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky sunt "supuşi unor abuzuri din partea Kovesi-SRI-Coldea".