Evenimentul ZileiJustitieNiculae Mircovici, secretar al camerei Deputa’ilor, condamnat pentru că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar

Niculae Mircovici, secretar al camerei Deputa’ilor, condamnat pentru că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar

Niculae Mircovici, secretar al camerei Deputa’ilor, condamnat pentru că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar
Deputatul Niculae Mircovici a fost a fost găsit vinovat de conflict de interese, de instanţa supremă, pentru că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar, el fiind condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare.

Instanţa supremă a dispus ca Mircovici să aibă un termen de încercare de doi ani şi şase luni. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă, potrivit mediafax.ro

Acuzațiile procurorilor

Deputatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, în martie, şi, potrivit rechizitoriului procurorilor, Niculae Mircovicia propus angajarea soţiei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acesteia, pe o perioadă determinată, respectiv din ianuarie 2009 până la sfârşitul mandatului 2008-2012. În baza acestui contract, soţia lui Mircovici a obţinut venituri de 20.387 de lei.

  • Niculae Mircovici este deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat – România, în prezent fiind secretar al Camerei Deputaţilor.

Ce spunea ANI

În noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Parchetului instanţei supreme să îl cerceteze pe Niculae Mircovici pentru conflict de interese, pentru angajarea soţiei sale la Biroul Parlamentar din Circumscripţia electorală nr. 35 Timiş.

Deputatul Nicolae Mircovici declara atunci, pentru Mediafax, că soţia sa a lucrat în 2009, timp de un an, la biroul său parlamentar, pentru că era în şomaj şi mai avea un an până la pensionare anticipată.

"Soţia mea a lucrat în armată şi, în urma restructurărilor din 2009, postul respectiv la financiar a fost desfiinţat şi ea a intrat în şomaj. Mai avea un an de zile până la pensie şi a fost angajată la cabinetul meu parlamentar de către Camera Deputaţilor, după ce am înţeles că nu exista niciun impediment la această problemă", spunea Mircovici.

Acesta preciza că soţia sa a lucrat un an la biroul lui parlamentar, după care a ieşit la pensie.


Accesează: