Evenimentul Zilei > Sport > Niculae: „Le-am dat o palmă, că au fost nesimțiți”
Niculae: „Le-am dat o palmă, că au fost nesimțiți”

Niculae: „Le-am dat o palmă, că au fost nesimțiți”

Patronul Astrei Giurgiu a răbufnit după ce „alb-negrii” au reușit o mare lovitură și au învins-o, în deplasare, pe Olympique Lyon, fosta campioană din Hexagon.

Astra Giurgiu, câștigătoarea Cupei României și ocupanta locului secund în stagiunea precedentă a Ligii I, a reușit o victorie istorică, în prima manșă a play-off-ului Ligii Europa. Giurgiuvenii i-au învins, joi seară, pe francezii de la Olympique Lyon (scor 2-1), iar la final au fost marcați de regretul că nu au obținut un succes mai consistent. Echipa gazdă a arătat ca o copie palidă a grupării care domina fotbalul din Hexagon în perioada 2002-2008, timp în care a câștigat de șapte ori consecutiv Ligue 1.

Francezii, ghilotinați în actul secund

Lyonezii au deschis scorul în prima repriză, grație veteranului Steed Malbranque (25), dar Astra a zburdat pe teren în partea secundă. La poarta francezilor a fost un asalt la baionetă, iar Kehinde Fatai (72) și Constantin Budescu (81 – penalty) au marcat și au parafat o victorie de pus în ramă.

Returul va avea loc la Giurgiu, săptămâna viitoare, iar „alb-negrii” sunt la un pas de a se califica în premieră în grupele Ligii Europa. Succesul surprinzător a fost un bun prilej pentru Ioan Niculae, patronul Astrei, să exulte fără menajamente.

„Mă așteptam la victoria asta. Le-am spus și la pauză că vom bate. Am luat gol dintr-o ocazie, iar noi am avut trei ocazii mari. Nici nu se putea să nu le dăm o palmă, la cât de nesimțiți au fost cu noi. Ne-au spus că suntem niște novici în ale fotbalului, că venim dintr-un sătuc din România. Acum cred că au aflat de noi și ne cunosc bine. Nu doar că i-am bătut, dar a fost extraordinară maniera în care am făcut-o”, a spus omul de afaceri.

După evoluția excepțională a oamenilor săi, antrenorul Daniel Isăilă ține garda sus. „Suntem favoriți să mergem în grupe, dar să nu ne pierdem concentrarea. Avem un retur greu.”

Presa din Hexagon și-a ieșit din minți

Jurnaliștii din Hexagon au dat de pământ cu fosta mare echipă din Ligue 1 și nu i-au iertat insuccesul cu românii. „OL a avut o seară catastrofală, înregistrând o înfrângere neașteptată în fața vicecampioanei României. O contraperformanță majoră”, au scris ziariștii de la „Le Progres”.

„Lyon, devorată de Astra”; au notat și cei de la „europe1.fr”. „Le Figaro” a tras o concluzie amară: „Olympique Lyon își poate mușca degetele de necaz”.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: