Evenimentul Zilei > Politica > NICOLICEA: „Iohannis instituie, pentru prima dată, REFUZUL de revocare”
NICOLICEA: „Iohannis instituie, pentru prima dată, REFUZUL de revocare”

NICOLICEA: „Iohannis instituie, pentru prima dată, REFUZUL de revocare”

Eugen Nicolicea a explicat consecințele gestului lui Iohannis de a refuza două dintre revocările și numirile de miniștri propuse de guvern.

„Iohannis a făcut patru refuzuri. A refuzat să revoce pe Stănescu și pe Șova. A refuzat să numească pe Vasilescu și pe Laufer. Iohannis instituie, pentru prima dată, refuzul de revocare. Asta e o noutate. Nici Băsescu nu a făcut așa ceva. Dacă accepta revocarea celor doi rămânea un interimat și veneai cu altă propunere.„

”Așa, prin ce a făcut, a lăsat-o pe Olguța Vasilescu pe afară complet. Pe viitor trebuie să știm cum să lucrăm cu omul ăsta abuziv, să vedem ce măsuri să ne luăm. Nu vreau să spun ce urmează să facem din singurul motiv că nu vreau să îi dau idei„, ne-a spus Nicolicea, potrivit DC News.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a emis decretul de remaniere guvernamentală, ţinând cont de propunerile formulate de PSD.

„Am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar, se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor”, a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a precizat că a aprobat remanierea guvernamentală, prezentând lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie, din care lipsesc propunerile de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, în speţă Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu.

„Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate”, a declarat Iohannis.

Comitetul Executiv Naţional al PSD îi validase luni seara pe Ilan Laufer pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi pe Lia Olguţa Vasilescu pentru funcţia de ministru al Transporturilor.