Evenimentul Zilei > Sport > Nicole Gibbs a învins cancerul în acest an
Nicole Gibbs a învins cancerul în acest an

Nicole Gibbs a învins cancerul în acest an

Adversara Simonei Halep din primul tur de la US Open a afl at că are cancer în urmă cu patru luni. Americanca a scăpat de maladie și s-a întors mai rezistentă ca niciodată.

Tenismena americană Nicole Gibbs (26 de ani) are o poveste de viață impresionantă. Jucătoarea aflată în prezent pe locul 135 WTA s-a retras în acest an din sezonul pe zgură după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer la glandele salivare.

„Nu voi mai juca pe zgură în acest sezon şi nu voi fi la Roland Garros. În urmă cu o lună, am mers la dentist şi o excrescenţă din gură m-a alertat, iar biopsia a arătat că sufăr de o formă rară de cancer al glandelor salivare. Chirurgul are încredere că operaţia va fi suficientă pentru a regla această problemă”, anunțase sportiva în vârstă de 26 de ani înainte de Open-ul Franței.

Finalistă după oprație

Apoi, Gibbs a rezolvat această problemă prin intervenția chirugicală, în luna mai.

„Veşti bune! Operaţia a îndepărtat cancerul. Zona este curată, iar acum nu mai am cancer. Au trecut 14 zile de la ultima mea masă adevărată şi aştept cu nerăbdare să pot mânca din nou. Mi-a spus că deşi lucrurile nu sunt perfecte, acum trebuie să sărbătorim victoriile de-a lungul drumului. Şi să nu mai ai cancer este una foarte mare. Aşa că sunt recunoscătoare pentru tot sprijinul, vom ajunge la capăt la un moment dat”, a scris Nicole pe Twitter, după operație.

În luna iulie, Nicole Gibbs a spus pas și turneului major de la Wimbledon, dar, în schimb, a concurat în cadrul întrecerii ITF de la Honolulu, unde a fost finalistă, aceasta fiind prima competiție la care a luat parte după ce a scăpat de cancer. A mai evoluat la Toronto, dar nu a trecut de calificări, iar la Vancouver (ITF) a fost învinsă chiar în runda inaugurală.

La US Open 2019, Gibbs a ajuns pe tabloul principal din postura de lucky-loser, deși a fost învinsă de Shuai Peng (169 WTA), scor 3-6, 6-4, 3-6, în ultimul tur al calificărilor. Nicole Gibbs și Simona Halep (4 WTA) vor juca astăzi, la New York, după ora 20:00 (ora României. Între cele două a mai avut loc un singur duel direct, anul trecut, la Shenzhen (China), meci câștigat de constănțeancă cu scorul de 6-4, 6-1.

 

Halep primește prea puțină atenție

Înainte de debutul ei la Flushing Meadows, jurnaliștii de la Sports Illustrated au ajuns la ideea că Halep nu prea este băgată în seamă. „La 27 de ani, Simona Halep este cu un deceniu mai tânără decât Serena. Nu este un personaj scandalos sau nepotrivit și nici nu se confesează pe rețelele sociale. Jocul ei este un amestec subtil de ofensivă și apărare, are mișcări grațioase și nu-și va spulbera multe adversare prin forță. Deci, românca primește foarte puțină atenție. Și e păcat că se întâmplă asta, pentru că este foarte profesionistă, foarte plăcută, și, mai presus de toate, a fost cea mai bună jucătoare din circuitul WTA în ultimii 3 ani”, au notat americanii.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: