PNL nu-l va susține pe Piedone. Ciucă are variante în cazul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu

PNL nu-l va susține pe Piedone. Ciucă are variante în cazul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat că partidul său nu-l va susține pe Piedone la alegerile pentru Primăria Generală. Electoratul liberal nu agrează o asemenea soluție.

 

În ultimele zile se vehiculează scenariul retragerii medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală pentru Primăria București. Problemele de imagine cu care se confruntă, dar și lipsa susținerii din partea bucureștenilor, îi determină pe liderii coaliției să se gândească la o altă soluție.

Nicolae Ciucă nu este de acord cu Piedone

După ultimele discuții din coaliție s-a vehiculat ideea ca PSD și PNL să-l susțină pe Piedone. Ar fi o soluție în cazul retragerii medicului Cătălin Cîrstoiu, dat fiind timul scurt, rămas, până la alegeri. Ideea nu este agreată de PNL, după cum a declarat Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Politicianul liberal susține că un asemenea scenariu ar duce la o ruptură între PNL și proprii alegători. Aceștia din urmă nu ar agrea să-și dea votul pentru Piedone. Nicolae Ciucă a spus că electoratul PNL „nu este bine” cu un astfel de candidat. El a răspuns la un comentariu referitor la propunerea făcută de Marcel Ciolacu din interiorul coaliției.

Președintele PNL a precizat că partidul său are propria variantă pe care o ia în calcul într-o situație de criză, dacă medicul Cîrstoiu se va retrage. Ciucă nu a dat detalii despre ce ar urma să se întâmple. Nu a exclus, însă, revenirea la scenariul cu candidat propriu, în caz de „extremă urgență”.

„Avem varianta, avem planul B, avem planul C. Oricât de mult aș dori eu acuma să devoalez un plan, nu o fac, dar dacă va fi nevoie Partidul Național Liberal într-o situație de extrem urgență, ca să folosesc această sintagmă, va avea propriul candidat. Nu este o problemă, avem resursa umană să identificăm acel candidat care va candida din partea Partidului Național Liberal. Repet, extremă urgență”, a declarat Nicolae Ciucă pentru Digi 24.

mașinuță piedone

mașinuță piedone sursă EVZ

Scenarii alternative în coaliție

Marcel Ciolacu i-a dat termen, lui Cătălin Cîrstoiu, să-și clarifice situația până la finalul săptămânii. El i-a recomandat să organizeze o conferință de presă în care să lămurească toate controversele apărute. El a precizat că discuțiile interne, cu Nicolae Ciucă, nu ar fi vizat scenariul unei eventuale retrageri.

Pe de altă parte, liderul PNL nu exclude ca PSD și PNL să se reorienteze către un alt candidat. Este nevoie, doar să fie identificată persoana potrivită. Ciucă dă asigurări, însă că PSD dispune de „resurse inepuizabile”.

„Dacă identificăm un candidat comun din afara celor două partide, e posibil să luăm o decizie în acest sens. După declarațiile de azi, ați văzut și dumneavoastră resurse inepuizabilă (n.r. la PSD). După ce vorbesc cu executivul partidului, cu Biroul Politic Național, luăm o decizie și desenăm un candidat”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Cătălin Cîrstoiu

Cătălin Cîrstoiu. Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Nicolae Ciucă despre desemnarea candidatului Cîrstoiu

În acest context, președintele PNL a relatat că propunerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu a venit din partea PSD. Iar liberalii au acceptat-o. Astfel s-a ajuns ca medicul să reprezinte alianța PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Generală. Potrivit lui Nicolae Ciucă, celor din PNL li s-a comunicat despre propunerea Cîrstoiu cu două zile înainte de lansarea oficială.

„Cîrstoiu a fost propus de domnul Ciolacu cu două zile înainte și a fost sondat ulterior”, a admis Ciucă momentul în care a aflat de propunerea Cîrstoiu.

Candidatul PSD-PNL pentru alegerile la Primăria Generală a ajuns în centrul unor controverse în contextul în care s-a descoperit că direcționa pacienți de la spitalul de stat către clinica privată. jurnaliștii Hotnews au arătat că pacienți operați la Spitalul Universitar de Cătălin Cîrstoiu au fost redirecționați către clinica privată a familiei.