Liderul senatorilor PNL, împotriva lui Piedone. Nu va avea susținerea lui

Liderul senatorilor PNL, împotriva lui Piedone. Nu va avea susținerea lui Cristian Popescu Piedone. Sursa foto: Facebook

Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a declarat că medicul Cătălin Cîrstoiu a crescut cu șase-șapte procente în sondajele interne ale alianței PSD-PNL și că nu va fi retras din cursa pentru Primăria Capitalei. El a spus că nu îl va susține pe Cristian Popescu Piedone.

Daniel Fenechiu, despre retragerea lui Cîrstoiu

„În sondajele pe care le avem noi, doctorul Cîrstoiu crește organic (...) nu cred că în mod rezonabil s-ar putea pune problema înlocuirii candidatului. Nu sunt în momentul de față abilitat să comunic cifre, datorită faptului că asta este o problemă de comunicare, însă ce pot să vă spun este că doctorul Cîrstoiu crește organic și de la momentul intrării în competiție a crescut, e adevărat, încă cu o cifră, cu șase-șapte procente”, a spus Fenechiu.

Avocatul Daniel Fenechiu

Daniel Fenechiu Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

„Cred că domnul Cătălin Cîrstoiu se bucură în continuare de încrederea celor două partide ale coaliției, încă de la momentul desemnării, în coaliție s-a anticipat faptul că traseul până la data de 9 iunie va fi un traseu care are un anumit tip de dificultate și că voturile bucureștenilor nu se obțin foarte ușor”, a adaugat acesta.

Daniel Fenechiu nu-l susține pe Piedone

Fenechiu a mai spus că Piedone nu va fi susținut de PNL și PSD. Acesta a declarat că îl va vota pe Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este exclusă o asemenea susținere. Noi avem un candidat în persoana doctorului Cîrstoiu și nu ne dorim să ne schimbăm în nici un fel candidatul. Înțeleg că nici PSD nu are această intenție”, a indicat liderul senatorilor PNL la RFI.

Cătălin Cîrstoiu

Sursa foto: Facebook

Cîrstoiu, creștere puternică în ultimul sondaj

La întrebarea cu cine ar vota pentru Primăria Capitalei, cei chestionați în luna aprilie au răspuns cu Cristian Popescu Piedone, 38%, Nicușor Dan 27% și Cătălin Cîrstoiu, 23%. Comparativ cu ultimul sondaj realizat în București, Cîrstoiu este singurul candidat în creștere, de la 20 la 23%, ceea ce-l plasează la doar 4 procente de actualul primar. Și Piedone care avea 40%, și Nicuşor Dan, 29%, au pierdut din procente.

În ceea ce privește alianța care îl susține pe managerul Spitalului Universitar, aceasta conduce detașat în cursa pentru Consiliul General, cu 48%, urmată la mare distanță de Dreapta Unită cu 24%. Alianța PNL - PSD își menține prima poziție, ca și în sondajele precedente.