Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicolae Bănicioiu: Românii care nu merg la control la medic măcar o dată la trei ani vor fi sancţionaţi dur
Nicolae Bănicioiu: Românii care nu merg la control la medic măcar o dată la trei ani vor fi sancţionaţi dur

Nicolae Bănicioiu: Românii care nu merg la control la medic măcar o dată la trei ani vor fi sancţionaţi dur

Minisstrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat în emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzată, duminică, la PRO TV, că românii care nu vor merge la medic măcar o dată la trei ani vor fi sancţionaţi.

"Asta nu este reglată încă, dar avem în intenţie în momentul de faţă, şi e prima oară când o spun, ne gândim că persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu îşi fac un set de analize complet, să introducem sancţiuni. Ştiu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de faţă, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult în sensul prevenţiei, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl gaseşti", a declarat Nicolae Bănicioiu.

"Nu vreau încă sa pronunţ sancţiunile, vor fi sancţiuni destul de dure, dar nu trebuie să ne gândim domne' dacă nu se prezintă. Nu. Toată lumea trebuie să ştie că trebuie să mergi minim o dată la 3 ani ca sa-ţi faci o investigaţie completă: analize plus consult la medicul de familie" – a mai spus ministrul  Sănatăţii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: