Evenimentul Zilei > Justitie > BOMBĂ în JUSTIȚIE. ÎCCJ a DECIS în cazul DOSARULUI lui Bădălău. Breaking News
BOMBĂ în JUSTIȚIE. ÎCCJ a DECIS în cazul DOSARULUI lui Bădălău. Breaking News

BOMBĂ în JUSTIȚIE. ÎCCJ a DECIS în cazul DOSARULUI lui Bădălău. Breaking News

Miercuri, ÎCCJ a adjudecat o solicitare depusă de un om de afaceri de origine libaneză privind schimbarea temeiului juridic pentru clasarea unui dosar DNA pe numele ministrului Economiei, Niculae Bădălău.

„Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de petentul El Khoury Elias împotriva ordonanţei nr. 340/P/2013 din 13 aprilie 2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie şi a ordonanţei nr. 245/II-2/2018 a procurorului şef al Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie din cadrul Direcţiei Naţională Anticorupţie. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 19 decembrie 2018”, se arată în decizia instanţei.

Omul de afaceri El Khoury Elias a înaintat Instanţei supreme o cerere având la obiect „plângere soluţii de neurmărire/ netrimitere judecată (art. 340 NCPP)”, care îl vizează pe Niculae Bădălău. Petentul a criticat temeiul de drept reţinut pentru clasare – art. 16, litera b), considerând că ar trebui să fie clasare pe litera a) (fapta nu există), pentru că nu ar exista elemente materiale pentru existenţa faptei.

El Khoury Elias este unul dintre administratorii societăţii Avicola Mihăileşti, trimis în judecată de DNA pentru evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. 

În anul 2013, Niculae Bădălău, la acea vreme senator, a fost cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate într-un circuit financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură – APIA). 

Ulterior, DNA a clasat ancheta în cazul lui Bădălău.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: