Încă un arbitru de la nivelul Ligii a 2-a a fost depistat, sâmbătă, cu cornovairus. Anunțul a fost făcut de oficialii Federației Române de Fotbal în cadrul unui comunicat. În total, până acum, șase „fluierași” au ieșit pozitiv în urma testelor efectuate.

„Oficialul de joc în cauză face parte din lotul pentru Liga 2 şi a fost delegat ultima oară în urmă cu câteva zile, la un meci amical, iar acum a fost retras de la delegări până când acesta va fi confirmat vindecat. De asemenea, colegii săi din brigadă au intrat în izolare şi urmează să fie retestaţi. În ultimele zile, Federaţia Română de Fotbal a testat peste 140 de arbitri din loturile pentru Liga 1 şi Liga 2”, se menționează în anuțul făcut de oficialii de la „Casa Fotbalului”.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii şi angajaţii cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi şi Astra Giurgiu, ceea ce a dus la suspendarea unor meciuri şi la deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică.

De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, FC Argeş şi ASU Poli Timişoara.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate până acum şase cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

Cele mai mari probleme sunt legate de de partida esențială pentru lupta la titlu, cea dintre Astra Giurgiu și CS „U” Craiova. Inițial, confruntarea a fost programată să se dispute miercuri, dar un jucător al gazdelor a fost depistat pozitiv. Meciul a fost reprogramat pentru vineri, dar a fost din nou amânat, după ce alți patru fotbaliști ai „alb-negrilor” au ieșit pozitiv la teste. În aceste condiții, cei de la CS „U” Craiova consideră că ar trebui să câștige la „masa verde”.