Evenimentul Zilei > Actualitate > NEWS ALERT. Molima lovește în Guvernul României. Reacție de la Palatul Victoria
NEWS ALERT. Molima lovește în Guvernul României. Reacție de la Palatul Victoria

NEWS ALERT. Molima lovește în Guvernul României. Reacție de la Palatul Victoria

Un angajat din cadrul Guvernului României a fost testat pozitiv cu Covid-19, în cursul zilei de vineri.

Este vorba despre un bărbat care lucrează la registratură, în cadrul Guvernului României, care a ieșit pozitiv cu COVID-19, ieri, în urma testului pe care l-a efectuat.

Ceilalți colegi au fost testați la rândul lor, rezulatele au ieșit negativ. Bărbatul nu ar fi luat contact cu colegii. Pentru moment nu s-a aflat de unde a contactat virusul. Deocamdată se pare că nu a împrăștiat virusul mai departe în cadrul Guvernului.

„A fost confirmată pozitiv la testul pentru COVID-19 o persoană care are calitatea de funcționar public și își desfășoară activitatea într-o structură din cadrul Direcției pentru Relația cu Publicul.
Persoana în cauză a fost confirmată pozitiv în cursul zilei de vineri și în acest moment este internată.
DSP București a desfășurat o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia au fost testați colegii de birou ai persoanei, cu rezultat negativ.

Toate persoanele care au avut contact direct, de lungă durată, se află în izolare la domiciliu. Spațiul în care și-a desfășurat activitatea a fost dezinfectat, conform protocoalelor sanitare. Facem mențiunea că persoana în cauză nu a avut contact direct cu membri ai Cabinetului”, este mesajul transmis de Guvern.

Pandemia în România

Până astăzi, 6 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. În luna martie, premierul Ludovic Orban și mai mulți membri ai membri ai Guvernului și membri PNL au fost testați pentru coronavirus și au intrat în izolare, după ce senatorul liberal Vergil Chiţac a fost diagnosticat cu coronavirus.

Tot în martie, o femeie în vârstă de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus, ar fi avut contact cu persoane din rândul personalului care își desfășoară activitatea în clădirea Guvernului, informa în acea perioadă Grupul de Comunicare Strategică.

„În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se precizează într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Conform unor surse, era vorba de contact cu personal de la bucătăria Guvernului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: