E greu să reziști tentației de a-i vedea la doi pași de tine, de a cânta și dansa, “cutremurând nisipul ”, alături de Armin Van Buuren, Aloe Blacc, John Newman, Alan Walker, Hardwell, Steve Aoki, The Script, Jonas Blue, Steve Angelo, Vama și alți  200 de artiști renumiți ai momentului, pe uriașa plajă a Constanței. Și dacă mai pui la socoteală că te-ai aflat în “cel mai sigur loc de pe pământ”, datorită miilor de forțe de ordine, în uniformă și civil, care au avut grijă, cu discreție, să nu fi pus în vreun fel în pericol, nimeni nu a mai putut ține în frâu gigantica petrecere pe plajă de la Constanța.

Organizatorii petrecerii grandioase de pe plaja Neversea sunt atât de pricepuți încât până și autoritățile din turism și-au scos pălăria în fața lor. Și asta pentru că, pe lângă artiștii pentru care a devenit clar că “România știe să se distreze și voi mai reveni” sau  “mă simt fantastic, sunteți un public minunat”, pe lângă festivalierii din țară, mii de tineri din străinătate, Belgia, Franța, Olanda, Israel, SUA, Canada,  etc au constatat că “plaja Neversea de la Marea Neagră, este cel mai grozav loc de distracție din lume, ever.”

Iar răsăritul de soare unic, în compania regelui muzicii trance, Armin Van Buuren, alături de aproape 60.000 de oameni fascinați, nu va fi uitat vreodată. Poate de aceea, după cinci ore de spectacol incendiar, artistul olandez, considerat cel mai bun DJ din lume, a declarat, impresionat, după cinci ore de mikaj:”Am creat o legătură specială cu publicul de aici. Pot să spun că mă simt acasă când ajung în România și de fiecare dată mă întorc cu mare, mare drag aici. Aș veni și pe gratis doar să simt căldura publicului de aici.”

Membrii trupei irlandeze The Script au fost șocați, nu le venea să creadă că zeci de mii de tineri le știau cântele pe de rost. Danny O'Donoghue, solistul trupei, care, încântat, mulțumea ducându-și mâna la inimă, s-a jurat că vor reveni în România. „Este pentru prima dată când venim în România și ne pare extrem de rău că nu am făcut-o până acum. Înainte să ajungem aici, am urmărit pe social media postările altor artiști din festival și nu ne vedea să credem câtă lume ne așteaptă. Am găsit un public incredibil și ne-am simțit minunat pe scenă dar și alături de fani. Promitem că vom reveni cât de curând ” a declarat Danny O’Donoghue.

Aglomerația din “orașul” Neversea nu a deranjat mulțimea de vizitatori. Absolut totul, apa, berea, sucurile, băuturile fine, mâncarea din aleea rulotelor, pălării, coronițe din flori colorate, tatuajele din henna, s-a “cumpărat” cu brățara de la mână. Brățările au fost de ajutor și la identificarea petrecăreți turbulenți care au ajuns în atenția forțelor de ordine. Însă, la aproape 200.000 de festivalieri, cele 41 de amenzi în valoare de 31.500 de lei par nesemnificative. Sancţiunile au fost pentru consumul de alcool, injurii, provocare şi participare la scandal. Mai solicitate au fost corturile de prim ajutor instalate de echipajele SMURD unde s-a intervenit in 840 de cazuri, 15 tineri fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate pentru alcool, substanțe halucinogene și un caz de consum pastile ecstasy.

Ediția a doua a festivalului Neversea s-a încheiat, urmează, în 2019, ediția a treia unde, după succesul uriaș de acum, prezența artiștilor de renume este asigurată. La fel și a iubitorilor muzicii electronice și nu numai. Se știe deja că pe lângă faima de cel mai curat festival, la propriu, din țară, (spectacolul cunoscut, al lui Steve Aoki, cu șampania și bucățile de tort aruncate spre spectatori nu se pune) Neversea și-a căpătat deja renumele de “festivalul de pe malul mării cu cei mai frumoși și eleganți participanți din Europa”.

 

Te-ar putea interesa și: