Evenimentul Zilei > Actualitate > Netflix, AVERTISMENT: Cei care folosesc PAROLE COMUNE vor fi ATINŞI grav la BUZUNAR
Netflix, AVERTISMENT: Cei care folosesc PAROLE COMUNE vor fi ATINŞI  grav la BUZUNAR

Netflix, AVERTISMENT: Cei care folosesc PAROLE COMUNE vor fi ATINŞI grav la BUZUNAR

Netflix, prin serviciul firmei britanice Synamedia, poate urmări utilizatorii care partajează parole într-un singur cont. Este anunţul de început de an pentru cei care urmăresc cea mai populară platformă de streaming din lume, cu peste 137 de milioane de abonați. Ce-i aşteaptă pe utilizatorii care-şi împart parola? Amenzi uriaşe sau închisoare, notează Daily Star.

Pentru a obține costul lunar al contului, unii utilizatori economici partajează parole într-un singur cont. Dar acest lucru ar putea fi considerat din trecut deoarece firma britanică Synamedia a dezvoltat un software pentru urmărirea "infractorilor" care utilizează parole comune.

Lovitura vine ca un trăsnet pentru cei care admit să-și împărtășească numele de utilizator și parola cu prietenii, utilizatorii ar putea fi loviți grav în buzunar. 

Jean Marc Racine de la Synamedia a spus: "Împărțirea acreditărilor ocazionale devine prea scumpă, prea ignorată. Noua noastră soluție oferă operatorilor posibilitatea de a lua măsuri. Mulți utilizatori ocazionali vor fi bucuroși să plătească o taxă suplimentară pentru un serviciu premium, partajat.  Sistemul identifică unde sunt conectați utilizatorii de cont, apoi semnalizează orice activitate suspectă"

Compania a adăugat că software-ul este suficient de inteligent pentru a cunoaște diferența dintre partajarea contului și vizionarea Netflix în vacanță și dacă cineva a fost "hackerit"

Odată ce infractorii au fost dezvăluiți, pedepsele pentru partajarea parolei variază de la un e-mail care cere să se facă upgrade la un serviciu premium sau să se suspende contul. Oricine își vinde parola online ar putea chiar să facă față unei pedepse cu închisoarea. 

Tehnologia a fost prezentată la conferința de tehnologie CES din Las Vegas. Nu a fost stabilită o dată oficială de lansare pentru software. Cercetarea de la Magid a prezis până în 2021 că partajarea contului va costa serviciile de streaming 7,8 miliarde de euro pierderi.