S-au strigat lozinci de solidaritate cu cel acuzat de corupţie şi de ostilitate faţă de Justiţie. Cele mai multe,  concretizări ale declaraţiilor iresponsabile ale premierului Victor Ponta în cadrul campaniei de terfelire a Justiţiei.
Unora protestul de la Constanţa le-a strînit o uluire justificată.

Cum dracu’?!- şi-au zis ei – nişte cetăţeni care văd de ani buni bogăţia rîtanului Radu Mazăre, prin nimic justificată dacă ne gîndim că n-are nici o profesie, afişările sale cu muieruşte pe post de gărzi de corp, voiajele sale luxoase, excentricitățile de latifundiar din săracele țări din Caraibe, în loc să fie satisfăcuți  că un nou şobolan dedulcit la caşcavalul averii naţionale intră, în fine, în vizorul unei Justiţii care pînă acum nici nu cuteza să bată din gene la vederea Papiţoiului PSD-ist, găsesc de cuviinţă să protesteze?!

Ca răspuns la uluirea oamenilor de bun-simţ din ţara asta, pot fi adus unele  explicaţii manifestării de la Constanţa:

1) N-a fost vorba de o acţiune spontană, de una organizată, prin numitul Nicolae Mavrodin, de cumplita reţea Mazăre din Constanţa.

2) A fost o acţiune a PSD-iştilor locali ca urmare a îndemnului iresponsabil al premierului Victor Ponta la solidaritate cu acuzatul.

Eu însă cred că explicaţia profundă e alta.

O explicaţie care trimite la una din marile enigme lae ultimilor ani.

Baronii locali din judeţele-stat sînt ştiuţi de toţi cetăţenii judeţului ca oameni putrezi de bogaţi. Toţi şi-au făcut averi nejustificate dacă ne gîndim că sînt fără profesii sau cu profesii dubioase. Toţi îşi fac un ţel din afişarea bogăţiei.
Radu Mazăre n-a dovedit o clipă discreție  faţă de voiajele sale de nabab. Dimpotrivă, ca şi-n cazul excentricităţilor deşucheate, el s-a străduit din răsputeri ca opinia publică să afle şi să-l invidieze pentru luxul în care se scaldă.
Palatele baronilor locali sînt văzute zilnic de cetăţeni. Viaţa lor de nababi e cunoscută în tot judeţul, pentru că, asemenea lui Radu Mazăre, ei se străduiesc să fie cît mai zgomotoşi în privinţa vieţii de lux pe care o duc.

Şi cu toate acestea, la fiecare scrutin, ei sînt aleşi cu o fatalitate de ceasc elvețian.

Marian Oprişan şi-a trîntit reşedinţa (baronii locali n-au casă, ei au reşedinţă, ca şefii de stat) de-a lungul şoselei Focşani-Tîrgu Secuiesc.

De ani întregi, amărîţii locuitori ai Vrancei trec pe lîngă gardul uriaş, din beton armat, al reşedinţei lui Marian Oprişan, făcîndu-şi cruce, pentru că au văzut aşa ceva doar în filmele americane cu multimiliardari.

Marian Oprişan e la al patrulea  mandat în fruntea CJ Vrancea.

Se află în fruntea județului, ca baron local, de 14 ani!

Aşadar, deşi e ştiut ca un om bogat şi ca un om care nu poate justifica legal această bogăţie, Marian Oprişan e Stăpînul absolut, Faraonul județului Vrancea, de 14 ani.

Vă imaginaţi?

Cine are acum 34 de ani- om în putere – a depins de Marian Oprișan de la vîrsta de 20 de ani!

Cine va avea în 2016 32 de ani a trăit în judeţul Stat dominat de Stăpînul Oprişan de la vîrsta de 20 de ani.

Dacă l-a supărat pe Marian Oprişan, om s-a făcut!

De 14  ani n-a putut să-şi înjghebe o afacere. Asta dacă nu cumva Reţeaua din Vrancea-Poliţie, SRI, judecători – nu l-a înhăţat cumva.

Marian Oprișan are 53 de ani.

Va avea puterea fizică să candideze pînă pe la 80 de ani.

Va candida și va fi ales în fruntea județului Vrancea.

Așadar, cei din Vrancea îl vor avea Stăpîn pe Marian Oprișan pînă 2041.

41 de ani cu Marian Oprișan!

Am întrebat pe cîţiva focşăneni mai spălaţi, adversari ai lui Marian Oprişan cum îşi explică paradoxul:

Aşa zişii alegători de Stînga îl votează pe Marian Oprişan, deși știu cine e.

Răspunsul m-a uimit:

Toţi cei care-l votează sînt de acord că s-a îmbogăţit fără justificare, că e Stăpînul judeţului, că nici să strănuţi nu poţi fără Înalta Lui Aprobare.

Ei îl votează însă.

Pentru că e un Stăpîn de treabă.

Dă mîna cu ei, zice babelor, bunicuţo! le ia în maşină.

Şi am înţeles.

Pe vremuri, iobagii considerau de la sine înţeles ca Boierul să-i bruftuluiască, să le siluiască fetele, să-i calce cu calul.

Cînd se găsea unul mai de treabă, care călca cu calul doar bărbaţii, protejînd femeile şi copii, erau morţi după el.

Dacă ar fi fost alegeri libere şi corecte l-ar fi votat în fruntea Judeţului.

Campusul de la Constanţa n-a fost făcut de Radu Mazăre din banii lui, cîştigaţi cinstit sau moşteniţi de la mămica. A fost făcut din banii proveniți din taxe și impozite.  Şi aceia – aşa cum se vede din Referatul DNA – jefuiţi de el şi Famiglia.

Cu toate acestea, beneficiarii Campusului sînt convinşi că Radu Mazăre le-a făcut un cadou:

Ce om de treabă! îşi zic ei, uite, ne-a dat o casă ieftină! Sigur, fură de stinge, duce o viaţă de nabab, şi-a instituit în Constanţa o Poliţie politică, de dictator latino-american. Da, dar e om de treabă, pentru că a făcut un campus cu locuinţe sociale.

Aceşti oameni, din cîte se vede, n-au conştiinţa tipică omului Occidental.

Conştiinţa că alesul în fruntea localităţii are datoria de a administra bine localitatea, că tot ceea ce face el e din taxele şi impozitele lor.

Nu, ei au conştiinţa de iobagi români.

Conştiinţa că Lumea e împărţită în Bogaţi şi săraci, în Stăpîni şi Slugi, în Boieri şi Iobagi.

PSD a făurit o nouă Românie:

România neoiobagilor.