Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Neoiobăgia sub Regimul PSD

14-04/cristoiu_1-465x390
Autor: | | 162 Comentarii | 5202 Vizualizari

Aproximativ o sută de persoane care locuiesc în beneficiare ale Campusului social construit de Radu Mazăre la Constanţa au protestat miercuri împotriva anchetării primarului de către DNA.

S-au strigat lozinci de solidaritate cu cel acuzat de corupţie şi de ostilitate faţă de Justiţie. Cele mai multe, concretizări ale declaraţiilor iresponsabile ale premierului Victor Ponta în cadrul campaniei de terfelire a Justiţiei.Unora protestul de la Constanţa le-a strînit o uluire justificată.

Cum dracu’?!- şi-au zis ei – nişte cetăţeni care văd de ani buni bogăţia rîtanului Radu Mazăre, prin nimic justificată dacă ne gîndim că n-are nici o profesie, afişările sale cu muieruşte pe post de gărzi de corp, voiajele sale luxoase, excentricitățile de latifundiar din săracele țări din Caraibe, în loc să fie satisfăcuți că un nou şobolan dedulcit la caşcavalul averii naţionale intră, în fine, în vizorul unei Justiţii care pînă acum nici nu cuteza să bată din gene la vederea Papiţoiului PSD-ist, găsesc de cuviinţă să protesteze?!

Ca răspuns la uluirea oamenilor de bun-simţ din ţara asta, pot fi adus unele explicaţii manifestării de la Constanţa:

1) N-a fost vorba de o acţiune spontană, de una organizată, prin numitul Nicolae Mavrodin, de cumplita reţea Mazăre din Constanţa.

2) A fost o acţiune a PSD-iştilor locali ca urmare a îndemnului iresponsabil al premierului Victor Ponta la solidaritate cu acuzatul.

Eu însă cred că explicaţia profundă e alta.

O explicaţie care trimite la una din marile enigme lae ultimilor ani.

Baronii locali din judeţele-stat sînt ştiuţi de toţi cetăţenii judeţului ca oameni putrezi de bogaţi. Toţi şi-au făcut averi nejustificate dacă ne gîndim că sînt fără profesii sau cu profesii dubioase. Toţi îşi fac un ţel din afişarea bogăţiei.Radu Mazăre n-a dovedit o clipă discreție faţă de voiajele sale de nabab. Dimpotrivă, ca şi-n cazul excentricităţilor deşucheate, el s-a străduit din răsputeri ca opinia publică să afle şi să-l invidieze pentru luxul în care se scaldă.Palatele baronilor locali sînt văzute zilnic de cetăţeni. Viaţa lor de nababi e cunoscută în tot judeţul, pentru că, asemenea lui Radu Mazăre, ei se străduiesc să fie cît mai zgomotoşi în privinţa vieţii de lux pe care o duc.

Şi cu toate acestea, la fiecare scrutin, ei sînt aleşi cu o fatalitate de ceasc elvețian.

Marian Oprişan şi-a trîntit reşedinţa (baronii locali n-au casă, ei au reşedinţă, ca şefii de stat) de-a lungul şoselei Focşani-Tîrgu Secuiesc.

De ani întregi, amărîţii locuitori ai Vrancei trec pe lîngă gardul uriaş, din beton armat, al reşedinţei lui Marian Oprişan, făcîndu-şi cruce, pentru că au văzut aşa ceva doar în filmele americane cu multimiliardari.

Marian Oprişan e la al patrulea mandat în fruntea CJ Vrancea.

Se află în fruntea județului, ca baron local, de 14 ani!

Aşadar, deşi e ştiut ca un om bogat şi ca un om care nu poate justifica legal această bogăţie, Marian Oprişan e Stăpînul absolut, Faraonul județului Vrancea, de 14 ani.

Vă imaginaţi?

A MURIT la spital! Parintii si elevii din Romania sunt in stare de SOC!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI