Evenimentul Zilei > Actualitate > VASLUI. Nemernicul care a violat o bolnavă psihic şi-a tăiat jugulara
VASLUI. Nemernicul care a violat o bolnavă psihic şi-a tăiat jugulara

VASLUI. Nemernicul care a violat o bolnavă psihic şi-a tăiat jugulara

Bărbatul acuzat că a violat timp de 11 zile, o femeie bolnavă psihic “a spălat” prin gestul său extrem, greşeala Justiţiei l-a pus în libertate pentru viciu de procedură

Presupusul violator al femeii de 46 de ani, din comuna Găgeşti, judeţul Vaslui, Viorel Halîngă, eliberat de judecătorii vasluieni din cauza unui grav viciu de procedură, s-a sinucis. Omul n-a putut suporta ideea că fapta sa îngrozitoare îl va băga pentru ani buni la puşcărie şi, ieri dimineaţă, si-a pus capăt zilelor, informează site-ul vasluian vremeanoua.ro. Astfel, dosarul în care este acuzat de viol si lipsire de libertate în mod ilegal se va clasa, Viorel Halîngă “spălând” prin moartea sa imensa greşeală a procurorului de caz care a uitat să numere zilele până la expirarea mandatului său de arestare preventivă şi s-a trezit că acuzatul este pus în libertate pentru viciu de procedură! Rudele Lilicăi Sârghie, femeia violată şi sechestrată de Viorel Halîngă, nu au crezut iniţial că violatorul şi-a pus capăt zilelor, dar într-un final au primit informaţia clară si au zis că: “A primit ce-a meritat. Dumnezeu poate să-l ierte, dar noi nu!”.

Violatorul fusese eliberat pentru viciu de procedură!

Viorel Halîngă a fost găsit si retinut de poliţiştii bârlădeni în luna decembrie anul trecut, fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, iar procurorul de caz l-a prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. A primit mandat de arestare preventivă, iar pe 30 ianuarie a fost propus pentru prelungirea cu încă 30 de zile. Judecătorii bârlădeni au admis solicitarea, astfel că Viorel Halîngă a fost dus în arest, mandatul acestuia expirând pe 4 februarie. Violatorul a făcut apel, prin avocaţii săi, care au arătat că procurorul de caz de la IPJ Bârlad, care a solicitat prelungirea mandatului de arestare preventivă pe 30 ianuarie, depăşise termenul constitutional de solicitare a prelungirii mandatului, termen fixat în codul de procedură penală la cinci zile înainte de data expirării mandatului de arestare preventivă! Termenul până la care putea fi depusă cererea de prelungire a mandatului de arestare preventivă în cazul lui Viorel Halîngă era 27 ianuarie, nu 30 ianuarie! Judecătorii vasluieni au decis eliberarea lui Halîngă din arest si punerea lui în libertate deîndată. Iar acesta a decis, după ce a ajuns acasă, să se sinucidă.

Filmul unei răpiri cu viol în coadă

Pe 25 noiembrie 2016, Lilica Sârghie, din satul Giurcani, comuna Găgesti, persoană cu handicap, fiind bolnavă psihic de peste 12 ani, cu schizofrenie şi stări grave de depresie, a înghiţt hipoclorit. A fost lăsată nesupravegheată câteva clipe şi, fiind depresivă, a luat sticla cu hipoclorit si a băut din ea, relatază ziariştii de la vremeanoua.ro. Soţul si cele trei fete, care erau acasă, au sunat la 112 si a fost chemată Ambulanţa, care a transportat-o, în jurul orei 11.00, la spitalul din Bârlad. Nu au fost acceptati membri ai familiei în Ambulantă, asa că, pe la ora 14.00, a ajuns si nora Lilicăi Sârghie la spital, cu cardul de sănătate. Însă Lilica Sârghie nu mai era acolo. Femeia semnase deja foaia de observatie precum că pleacă acasă la cererea ei! Şi de atunci, nimeni n-a mai stiut de ea, fiind căutată prin tot Bârladul si împrejurimi. Ea a reapărut la domiciliu pe 5 decembrie, după 11 zile de la dispariţie, timp în care a fost căutată asiduu de familie si politie. Dar starea în care a apărut era jalnică: bătută, cu capul spart, agresată si vizibil speriată. Familia a anuntat imediat Politia Bârlad, care a deschis deschis imediat un dosar de cercetare penală, pentru că femeia acuza faptul că a fost răpită din fata spitalului de pe data de 25 noiembrie de niste cetăţeni de etnie rromă si dusă la domiciliul lor, unde a fost agresată zilnic si bătută. A fost identificat si autorul acestor abominabile fapte în persoana lui Viorel Halângă, de 64 de ani, din Bârlad. Lilica Sârghie apovestit anchetatorilor prin ce orori a trecut timp de 11 zile, iar acestia au mers la Viorel Halângă acasă, l-au ridicat şi au dus apoi femeia la medicul legist, care a constatat că a fost agresată, având lovituri vizibile pe corp, fiindu-i recoltate şi analizele pentru constatarea violului. Viorel Halângă a fost dus în fata judecătorilor bârlădeni, cu propunerea de arestare preventivă pentru lipsire de libertate si viol. Viorel Halîngă a văzut-o pe Lilica Sîrghie în fata spitalului, dezorientată, asteptând pe cineva să o ducă acasă, la Giurcani, comuna Găgeşti. A luat-o la el acasă, promiţând bietei femei că o va duce el, a doua zi, acasă, la Găgeşti, lucru ce nu s-a întâmplat. A tinut femeia sechestrată până când aceasta a scăpat ca prin urechile acului, când, după 11 zile de chin, a ieşit la cumpărături cu Viorel Halîngă. Femeia a fugit de la supermarketul unde era împreună cu violatorul ei şi s-a dus glonţ la autogară, de unde a plecat acasă.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: