Evenimentul Zilei > Social > Nelu Tătaru se pregătește de ce-i mai rău. Care sunt spitalele suport în România
Nelu Tătaru se pregătește de ce-i mai rău. Care sunt spitalele suport în România

Nelu Tătaru se pregătește de ce-i mai rău. Care sunt spitalele suport în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a semnat joi, 23 iulie, Ordinul nr. 1322 prin care a aprobat Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul pandemiei de cornavirus.

Acest ordin prezintă lista spitalelor care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 în faza I și faza II  și lista cu spitalele suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de îmbolnăvire cu virusul SARS-Cov-2.

În respectivul ordin se face referire la spitalele din județele Arges, Harghita, Neamț și București.

În județul Argeș, figurează spitalul Orășenesc „Sfântul Spiridon ” Mioveni, spitalul Municipal Câmpulung-secția de boli infecțioase, Secția Pediatrie și Spitalul de Pediatrie Pitești- Urgențe chirurgie pediatrică.

În județul Harghita sunt Spitalul Municipal Odorheiu secuiesc și Spitalul Municipal Gheorghieni- secția Boli Infecțioase.

În județul Neamț, cazurile de COVID 19 sunt tratate la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani.

În București,  pe noua lisită se regăsesc:

-Spitalul Clinic Colentina;

-Centrul Medical di Monza;

– Spitalul Județean Ilfov;

-Spitalul Witting;

-Institutul de expertiză a Capacității de Muncă;

-Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr Victor Babeș”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru susține că în Capitală sunt alocate în prezent 1.211 paturi pentru pacienții Covid-19,  dar avertizează că numărul de pacienți ar putea crește în perioada imediat următoare.

Anunțul a fost făcut după ce și Spitalul Județean Ilfov a fost declarat joi spital suport COVID.

,,Ieri seară am avut această discuţie cu ministrul Nelu Tătaru. Din păcate, în ultimii opt ani, relaţiile dintre noi şi minister nu au fost încurajatoare. Şi nici nu am fost sprijiniţi în proiectele noastre. Dar trăim în această perioadă momente în care e nevoie, pe lângă profesionalism şi suport material, şi de multă solidaritate”, a scris Marian Petrache pe Facebook.

,,De asemenea, mai sunt locuri și la Spitalul Viting și la spitalul modular construit de Primăria Capitalei în zona Pipera. În plus, capacitatea Spitalului Victor Babeș a fost extinsă cu 30 de locuri”, a mai spus ministrul.

Suplimentarea numărului de paturi pentru pacienții cu Covid-19 nu o rezolvă însă pe cea a locurilor de la terapie intensivă, problema fiind una care a inflamat spiritele și a dus și la o controversă între ministrul de Interne și secretarul său de stat, medicul Raed Arafat

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: