Evenimentul Zilei > Actualitate > Nelu Tătaru este îngrozit. Ce se va întâmpla la Spitalul Județean Suceava
Nelu Tătaru este îngrozit. Ce se va întâmpla la Spitalul Județean Suceava

Nelu Tătaru este îngrozit. Ce se va întâmpla la Spitalul Județean Suceava

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că, în actuala situație care se află România mulţi dintre pacienţii care vor fi internați în spitalele din Suceava, Arad, Deva sau Câmpulung care au alte afecţiuni vor avea şi Covid-19.

Afirmația a fost făcută la Spitalul Judeţean din Suceava de către ministrul Sănătății care s-a aflat, joi, în vizită la această unitate sanitară.

„Noi trebuie să ne gândim că, la gradul de infectare care este în Suceava, nu vor veni doar pentru un singur lucru, vor avea, mulţi dintre ei, şi Covid prezent”, a afirmat ministrul

„În funcţie de patologie şi de tipul dinamicii pandemiei, numărul de cazuri intenţionăm… deci spitalul Covid suport este un spital în care va fi internat doar Covid, va fi internat orice patologie care are Covid. Deci noi trebuie să ne gândim că, la gradul de infectare care este în Suceava, nu vor veni doar pentru un singur lucru, vor avea, mulţi dintre ei, şi Covid prezent. Deci suntem într-un scenariu patru în care fiecare pacient care vine la primire urgenţe este suspect din start, având în vedere şi gradul în care personalul medical s-a infectat. Nu este cazul numai aici. Este cazul şi la Arad, este cazul şi la Deva, este cazul şi la Câmpulung”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat dacă intenţionează să înceapă o testare în masă a populaţiei la Suceava, ministrul Sănătăţii a răspuns că va fi respectat protocolul conform căruia sunt testaţi cei care prezintă simptome şi contacţii acestora, precum şi personalul medical.

„Ministerul Sănătăţii nu testează populaţia nicăieri. (…) Noi avem un protocol pe care-l ştiţi toată lumea, cine se testează. Şi atunci noi respectăm acel protocol pe care l-am extins la orice persoană care are simptomatologie respiratorie fără să fi avut vreun contact sau vreo relaţie cu zonele carantinate sau zonele galbene. Vor fi testaţi inclusiv cei din linia întâi, personalul medical, precum şi contacţii contacţilor în momentul în care avem un rezultat pozitiv”, a mai spus Nelu Tătaru”, potrivit news.ro