Evenimentul Zilei > Politica > Nelu Tătaru cere audierea lui Vlad Voiculescu în Parlament: „Dacă explicațiile Guvernului nu aduc lămuriri”
Nelu Tătaru cere audierea lui Vlad Voiculescu în Parlament: „Dacă explicațiile Guvernului nu aduc lămuriri”

Nelu Tătaru cere audierea lui Vlad Voiculescu în Parlament: „Dacă explicațiile Guvernului nu aduc lămuriri”

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, cere audierea lui Vlad Voiculescu, în cazul datelor pe care acesta le-a dat publicității, în situația în care Guvernul nu va oferi explicații lămuritoare.

Nelu Tătaru cere audierea lui Vlad Voiculescu în Parlament.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar putea fi chemat la o audiere în Parlament. Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, predecesorul lui Voiculescu la conducerea ministerului. Acesta este șef al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților.

Nelu Tătaru susține că Vlad Voiculescu va trebui să explice de ce a dat publicității situația defalcată a testărilor anti-COVID. Chiar și așa, fostul ministru susține că decizia lui Vlad Voiculescu este corectă pe fond. Tătaru susține, însă, că situația trebuia avizată de autoritățile statului, deși conține informații publice.

„Plecăm de la acel principiu că populația trebuie să fie informată. Numai că fiecare informație trebuie să fie asumată, avizată și corectă. Nu știu, nu am cunoștință în acest moment dacă acele informații care au ajuns către populație au fost avizate de structuri sau nu. Cred că aici este treaba Guvernului și a premierului să evalueze sau să verifice. Dar mă reîntorc, este absolut necesar, pentru o informare corectă, ca aceste date să vină și să vină defalcat pe fiecare zonă. După cum și evoluția acestei pandemii o vedem diferită pe fiecare din zonele din țara noastră, a declarat Nelu Tătaru pentru RFI.

Nelu Tătaru cere audierea lui Vlad Voiculescu în Parlament

Potrivit spuselor sale, decizia lui Vlad Voiculescu de a da publicității aceste informații este corectă pe fond.

„Da, pe fond, mi se pare corect. O transparență trebuie să existe, informarea trebuie să existe. Dar acele lucruri pe care noi le considerăm amănunte și care înseamnă asumarea și corectitudinea unor date cu avizarea de către instituția respectivă trebuie să existe”, a mai spus Nelu Tătaru.

Deputatul liberal a precizat că în acest moment este treaba Guvernului să clarifice situația datelor furnizate de Vlad Voiculescu. El a precizat că în măsura în care explicațiile nu vor fi clare, Comisia de Sănătate va solicita lămuriri suplimentare.

„Este o problemă a Guvernului în acest moment, care trebuie să o rezolve. Iar în măsura în care explicațiile date de către Guvern nu vor fi cele care să aducă lămuriri, atunci va fi chemat și domnul Vlad Voiculescu la comisie. (…) Vom vrea să vedem care sunt acele structuri care trebuiau să avizeze acele informații. Și apoi vom avea și discuțiile pe marginea chemării domnului Voiculescu la comisie”, a precizat Nelu Tătaru.