Evenimentul Zilei > Justitie > Nelu Iordache, un nou dosar. FISCUL vrea să recupereze de la el 10 milioane de lei
Nelu Iordache, un nou dosar. FISCUL vrea să recupereze de la el 10 milioane de lei

Nelu Iordache, un nou dosar. FISCUL vrea să recupereze de la el 10 milioane de lei

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis, vineri, în judecată pe omul de afaceri Nelu Iordache într-un nou dosar. Iordache este acuzat de evaziune fiscală, respectiv că ar fi produs statului un prejudiciu de aproape 24 de milioane de lei. Agenția Națională de Administrare Fiscală se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.427.490 lei.

Potrivit comunicatului DNA, împreună cu Iordache a fost trimis în judecată și Imad Ali, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Nelu Iordache era, la data săvârșirii faptelor, administrator al SC Romstrade SRL, iar Imad Ali,
la data faptei, era administrator al unor societăți comerciale.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În luna decembrie 2012, inculpatul Iordache Nelu, în calitatea menționată mai sus, a înregistrat în contabilitatea SC Romstrade SRL achiziții fictive de materiale de construcții în sumă totală de 58.921.812 lei, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit și al deducerii nelegale de TVA.
Facturile respective au fost emise de două societăți administrate de inculpatul Imad Ali. Prin aceste demersuri inculpatul a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 23.568.725 lei, din care s-a recuperat suma de 14.141.235 lei prin regularizarea taxei pe valoare adăugată aferentă facturilor respective.
Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.427.490 lei. 
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui număr de 2.362.057 acțiuni în valoare totală de 23.620.570 lei deținute de SC Romstrade SRL la o altă societate comercială.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Omul de afaceri Nelu Iordache a intrat în vizorul anchetatorilor în 30 noiembrie 2012, când a început să fie cercetat de DNA pentru spălare de bani.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: